LUSH på fredag

Nu på fredag den 9 november kör LUSH sin årliga jättefest/musikfestival. Den här gången blir det på helgnattmarknaden Talat Rot Fai (tågmarknaden) på gångavstånd från JJ market ute vid Mo Chit. Sju scener som representerar olika musikstilar. Lär bli mycket folk. Biljetterna kostar 5oo eller 800 baht och kan bokas här. Viss del av vinsten skänks till välgörande ändamål.

Thailand är ett av få länder i världen där Pepsi säljer mer än Coca-Cola, och man planerar att befästa sin marknadsledande ställning genom att investera ytterligare x antal miljarder baht på marknadsföring de kommande åren. Den Thailändska kolaläskmarknaden värderas till 30 miljarder baht årligen.

Samtidigt har Coca-Cola och dess andra produkter största delen av marknaden med kolsyrad dryck om man räknar in alla drycker, och Coca-Cola vill bli ännu större.

Marknaden är samtidigt unik för att 60-70% av läsken dricks ur returglasflaskor. Undra hur många av dem som används till att blanda ut whisky? Läs mer “läskfakta” i The Nation.

Sen några år tillbaka finns lagar som som ska reglera internetcaféer bättre. Framförallt för att minska spelandet bland barn. Man får bland annat inte ha öppet i anslutning till skolor och barn under 15 år för inte spela efter kl 20. Men många bryter mot detta och polisen gjorde nyligen en räd på Ratchaprasong rd och grep ägaren till tre ställen. Han riskerar nu hela 30 000 baht i böter. Kan ju inte ens vara en dagskassa för honom?

En 22-årig studenttjej som arbetar extra som “MC” och produktpresentatör har hängt ut en äldre man som på Facebook erbjudit henne pengar mot sexuella tjänster. Enligt henne är det vanligt att män sexuellt trakasserar henne och hennes kollegor både på jobbet och online. Hon fick till slut nog och hängde ut en av dem på nätet. Det här har så klart blivit veckans snackis på sociala medier och lett till en del debatt.

Tjejen i fråga:

Nyligen dog en annan produktpresentatör då hon i jakten på det perfekta utseende hade anlitat en man att göra “filler” på henne då hon ville ha fylligare höfter för att få den perfekta kroppen. Hon lockades av det halva pris hon blivit lovad.

Mannen med sprutorna hade inget tillstånd och väldigt begränsad erfarenhet av detta. Något gick fel vid injektionen och tjejen började klaga på att hon hade svårt att andas, och dog strax därefter. Tragiskt!

This entry was posted in Bangkok allmänt, Nattliv, Shopping and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to LUSH på fredag

  1. Bangkokman says:

    Jag gillar glasflaskorna, speciellt dom stora på 400+ml man får ibland.

Leave a Reply