Lugnt i centrala Bangkok trots allt

Många varningar de senaste dagarna om att översvämningarna ska nå innerstan. Hittills har det varit lugnt men många har helt klart drabbats av panik och bunkrat upp med mat hemma samt fortsätter att stapla sandsäckar utanför husen.

I affärerna är all mat som vatten, bröd och nudlar hamstrade. Man får istället köpa det på gatan eller marknaden för tredubbla priset. Nästan alla inrikesflyg från Bangkok är fullbokade då många valt att lämna huvudstaden. Dels för att komma till torrare ställen av landet men många åker också bort för att hjälpa sina familjer i andra översvämningsdrabbade delar av Thailand.

Ute i vissa förorter är det fortfarande väldigt illa. Snackade tidigare med en kompis som bor nära en klong i Pin Klao. Han har inte kunnat vara hemma på hela veckan då hela nedre våningen och vägen dit är översvämmat. Mitt skämt om att han kunde dra nytta av det på krogen genom att säga att hans hus var översvämmat och han därför inte hade någonstans att sova, uppskattades inte.

Många industriområden ligger i de drabbade förorterna och fabrikerna håller stängt. Bland annat så hotas priset på hårddiskar att gå upp framöver då 25% av produktionen i hela värden ligger nere just nu. Regeringen har lovat skattelättnader till de drabbade företagen.

Spectrum hade igår en bra artikel om översvämningar i Bangkok förr och nu.

Här finns mer bra bilder från översvämningarna.

Hoppas Ikea kommer öppna nu den tredje som planerat. Fick i alla fall hem nya katalogen i helgen.

Upp tidigt idag och jobba. Snart vidare till gymmet när de öppnar vid 06.00.

Bangkok – never a dull moment!

This entry was posted in Bangkok allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Lugnt i centrala Bangkok trots allt

  1. Alla dessa rykten om att nu kommer vattnet, imorgon kommer det etc gör ju en extra nevös skulle jag säga!

  2. bangkokinfo says:

    Det började sippra upp ur brunnarna vid en sidogata till Khao San Raod på förkvällen. I område för område så fylls vattnet upp. Läskigt. Just nu känner jag mig lugn. På Paragon idag var det fullt med fullt. Nere i matavdelningen bunkrade folk på som tusan.

  3. jonny says:

    Det börjar att bli riktigt illa nu. Vatten är slut i varenda butik och översmämningarna fortsätter. Om de fortsätter i flera dagar framöver så kommer folk att lida brist på vatten och en del mat. Butikerna är helt utplockade, finns knappt en nudel att köpa.

  4. bangkokinfo says:

    Illa har det varit länge för väldigt många människor. Har själv bunkrat både det ena och det andra.

Leave a Reply