Lugn helg

Snart dags att avrunda helgen med lite kvällsnudlar och sen hoppa i säng. Blev inget Democ för mig utan tog det lugnt i helgen. Förutom en vända till gymmet satt jag mest hemma och koppla av. Bara läste nyheter, ladda ner nya appar till telefonen och chattade med kompisar i olika delar av världen. Ibland måste man ju få ta det lite lugnt också utan att jobba eller göra aktiviteter.

Snart dags för Songkran och årets längsta ledighet för många. Räkna med längre köer en vanligt ut från Bangkok på fredag. I Thailand har man normal sätt bara runt åtta dagars betald semester per år så ledigheten runt Songkran är efterlängtad. Det leder naturligtvis till att många flyg, bussar och tåg är helt fullbokade. Det kan även vara svårt (och dyrare) att flyga ut från Thailand under veckan när alla thais ska på semester eller åka hem och hälsa på nära och kära.

Får se om jag stannar i stan eller åker bort en sväng. Förra året vart man kvar i stan. Är ju ett himla drag här också runt områden som Silom, Khaosan och RCA. Åren innan dess brukade jag och några thaikompisar dra upp till Chiang Mai. Stan är känd för att ha det bästa firandet och många åker dit från andra delar av landet. Där röjdes det en hel del på de lokala haken som, Warm Up, Monkey och Fabrique. Även fast det även är ett favoritresmål för backpackers så gillar jag CM, bara man vet var man ska gå.

Läste i Bangkok Post om att polisen i Ayutthaya slagit till mot ett illegalt sexlotteri. Lotterna har sålts till framförallt manliga fabriksarbetare för 30 baht och priset har varit sex med en prostituerad. Att man då även inte slog till mot den bordell där tjejerna antagligen jobbar normalt? Eller var man från från polisens sida bara intresserade för att det rörde sig om ett illegalt lotteri?

Minst 35 personer har nu dött på grund av de stormar drabbat Thailand lite här och där. Vi får hoppas att det vänder nu så det kan återgå till det normala.

 

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Nattliv, Områden, Transport and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply