Långhelg

Många har tre dagars ledigt och har lämnat stan. Det märks faktiskt då det varit lite mindre trafik än vanligt. Rapporter från Hua Hin, Koh Samed och andra semesterorter nära Bangkok gör gällande att det är mycket folk där just nu!

Själv är man kvar i stan. Var ute och käkade på ett lokalhak vid Thong Lo igår. Märkligt att så många drack kaffe sent på kvällen..

Läsarbrev

Fick ett mail från en kille som funderar på att flytta hit. Kanske fler som har liknande funderingar. Ganska kort men ändå:

Tjena! Ar en 20 arig kille som funderar pa att flytta till BKK till hosten. Tanken ar att plugga distans minst ett halvar darifran fran ett svenskt universitet. Vilket stalle ar schysst att bo pa? Vad kan man rakna med ungefar i hyra for en schysst 1a? Finns det ngra bra stallen att hooka upp med andra expats/svenskar som bor dar nere? Eller ngt forum? Ar mest nojjig over att det kommer bli langtrakigt och ensamt da man inte har ngt jobb eller skola att ga till utan det blir mkt tid pa egen hand med pluggande osv.
Ha det bra!

Tjena,
Bäst är att bo i nära anslutning till skytrain BTS eller tunelbannan BTS. Områden i stan som Sukhumvit, Silom-Sathorn och Victory Monument är populära bland expats. Hyrorna är Bangkok är inte jätte ‘billiga i förhållande till annat så man för räkna med mellan 10-15.000 baht för en bra etta i stan. Du kan alltid kolla runt på www.mrroomservice.com och www.thaiapartment.com

Tror inte du kommer att ha problem med att hitta svenskar och andra att umgås med. På www.thailandforum.se hänger en del som bor i BKK. Dock bör man vara lite försiktig med vilka man umgås med då det bor många konstiga typer i den här staden. Texl att inte lita fullt ut på folk man bara känt ett kort tag. Det gäller vänner såväl som förhållanden. Det bor ju givetvis mycket bra folk här också. Gäller bara att vara lite eftertänksam när man är ny på ett ställe :)

Vad händer idag då? Rödtröjorna åkte förbi med några pickisar och väsnades här utanför för nån timme sen. Vi får väl se vad det kan leda till. Nya stor-demos inplanerade?

Själv blir det nog ut en sväng till JJ. Sen ikväll är ju allt öppet som vanligt igen..

This entry was posted in Bangkok allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply