Långhelg

Det har varit efterlängtad långhelg med anledning av den buddistiska högtiden Vassa. Två  olika thaikompisar har upplyst mig om att nu när Vassa infaller så avhåller sig ungefär 50% av Thailands befolkning från att röka och dricka i tre månader. Det gällde visserligen inte dem själva och inget jag märkt av varken i år eller tidigare, men men vissa kanske åtminstone höll upp under torsdag och fredagen när nöjesställen var stängda och alkohol officiellt var förbjudet att säljas.

Annars har det som vanligt varit lugnt här under långhelgen då många lämnat stan.

Mycket skriverier senaste tiden om den 18-årige svensk-iranske killen som högg ihjäl sin thailändska flickväns föredetta pojkvän. Flickan hade flyttat med sin mamma för att bo i Sverige där hon träffat 18-åringen. Han åkte senare ner till Thailand för att träffa henne. Väl framme ville tjejen introducera honom för sin gamla pojkvän vilket resulterade i att han högg ihjäl sin rival på sitt hotellrum, där mötet ägde rum.

Sexleksaker och pornografiskt material är olagligt i Thailand men säljs ändå öppet på marknader i Chinatown och andra platser i Bangkok. Nyligen har polisen storsatsat för att få bort porren från gatorna. Man har gjort olika tillslag och arresterad ett nätverk av thai-kineser som sysslat med den olagliga importen från Kina. Verksamheten har omsatt runt 100-miljoner baht.

En undersökning gjord av kondomtillverkaren Durex, där man tillfrågat 29 000 personer i 36 länder, visar på att Thailändare är det mest otrogna folket i hela värden! Hela 56% av kvinnorna och 54% av männen har haft utomäktenskapliga förbindelser.

 

This entry was posted in Bangkok allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply