Kom bort från Bangkoks turiststråk

2012 besökte över 22 miljoner turister Thailand varav 350 000 var svenskar. I ett turistland som Thailand är det väldigt lätt att helt missa det genuina thailändska livet och kulturen och instället bara inställa sig i den västerländska dekadensen. Trots att Thailand årligen lockar flera miljoner turister så finns det fortfarande många oupptäckta äventyr. Flyg till Bangkok finns det många och de behöver inte vara särskilt dyra. Men hur ser man förbi turiststråken, hur hittar man de gömda oupptäckta guldklimparna i mångmiljonstaden Bangkok och hur upplever man dom bäst ?

Ratchadaphisek, ofta förkortat till Ratchada, är ett område fyllt med nattklubbar, karaokebarer, teatrar, biografer, bowlingbanor, till och med en skridskobana. Nattklubbarna här är inte så välkända eller imponerande som nattklubbarna nere på Sukhumvit, men i Ratchada finns det väldigt få turister och många Bangkokbor kommer hit för att mingla och dansa. Så om du vill festa på riktigt thailändskt vis så är det hit du ska bege dig.

Om du har lust att uppleva den thailändska livsstilen och kulturen så kan du alltid ta en båttur på den berömda floden Chao Phraya där du får chansen att se Bangkok från helt nya perspektiv och samtidigt kunna köpa färsk frukt, grönsaker och dagens fångst från båtar som flyter runt på floden. Detta är ett sätt att verkligen ta det lugnt i ett par timmar och njuta av vad Bangkok visuellt har att erbjuda.

Om du vill komma iväg från de ofta överbefolkade turiststråken och de illaluktande avgaserna i Bangkok kan du besöka Lumphini Park innan Silom, den största parken i centrala Bangkok. Parken erbjuder stora öppna områden och träd som i Bangkok är väldigt sällsynt. Det finns även en liten sjö i parken där man kan hyra olika båtar och gångvägarna runt parken sträcker sig hela 2,5 km.

Att cykla i Bangkok kan verka livsfarligt men om man vet vart man är på väg så kan det vara riktigt spännande med en cykeltur. Bangkok har en mängd smågator och gränder som går att cykla på och som cyklist så blir man behandlad som en gångtrafikant och därmed är man välkommen till de flesta parkerna och templen. På mer trafikerade vägar får man även cykla på trottoaren. Att ta sig fram på cykel har alla fördelar med att gå plus att det går snabbare och man får samtidigt känna på en behaglig bris. Man kommer tvinga sig själv bort från turiststråken eftersom det blir behagligare att cykla på småvägar och på så sätt ser man mer av Bangkok än vad man normalt skulle göra.

This entry was posted in Aktiviteter. Bookmark the permalink.

6 Responses to Kom bort från Bangkoks turiststråk

 1. malin says:

  uppdatera meraa!! t.ex. från bangkoks gator, streetfood typ.. :D

 2. bangkokinfo says:

  Hej Malin, just nu har vi tyvärr mycket annat att stå i så uppdateringarna har därför uteblivit. Men bloggen kommer igång igen så fort det lugnat ner sig lite!

  • DD says:

   Kul att Du kämpar på – så förträffligt! Hoppas man är snäll mot Dig! Om inte så kommer jag med björkriset! Men bara dom som tycker illa om smisk, får smaka!
   DD

 3. Robert says:

  Har faktiskt vatt lite orolig:)
  Hoppas de lugnar ner sig snart!

 4. smurf1975 says:

  Ja hoppas det lugnar ner sig snart så det kommer mera :)

 5. smurf1975 says:

  Tänkte klippa håret i Bkk men då jag gjort det tidigare har jag inte blivit nöjd. Vi ska vara där den 7 april på Sukhumvit. Har du ngt bra förslag? Tack

Leave a Reply