Koh Mak

Är ingen strandkille egentligen men några gånger per år försöker jag ta mig ut till någon av öarna några timmars resväg från Bangkok i Siam Bukten. För fest och strandhäng brukar det bli Koh Samet. För avkoppling och bad brukar jag köra någon av öarna i Koh Changs skärgård.

Den här gången föll valet på valet på Koh Mak som är den tredje största ön i området efter Koh Chang och Koh Kood. En så länge är ön knappt exploaterad och fri från massturismen, resorterna och den övriga bebyggelsen är småskalig och smälter bra in i landskapet.

Bodde på fyrstjärniga Islanda Resort som kan rekommenderas för de fina små rummen, trevlig restaurang och bra poolhäng. Allt med en utsikt som gav riktiga paradisvibbar. Just nu har de ett specialerbjudande med rum från 465kr natten ink frukost. Det man kunde klaga på var väl att den utlovade WiFi’n inte fungerade i mitt rum men vanligt mobilt internet funkade hyffsat.

Tempot på Koh Mak är lugnt och det mesta är stängt och släckt vid tio-tiden på kvällen. På dagarna är väl huvudaktiviteten att äta gott och koppla av vid poolen eller någon av de   fina vita stränderna. Det klara vattnet lämpar sig bra för snorkling. Lättast att ta sig runt om man hyr moppe för runt 300 baht per dag. Nu under lågsäsong får man räkna med mindre sol och en och annan regnskur, men samtidigt mindre folk och billigare boende.

Ena dagen tog jag en utflykt med båt till Koh Kradad ett stenkast därifrån. Renfarmen där var väl inget speciellt men desto trevligare att sola i palmen på den i princip helt öde stranden.

De flesta turisterna på Koh Mak är thailändska par och familjer och västerlänningar utgör väl en 15-20% av besökarna. Ganska lustigt när en engelsk tjej bönade och bad resortägaren om hon inte kunde få det lokala priset på taxin till piren varav hon svarade: att visst finns det sånt men det är bara för oss som bor här, alla turister betalar lika mycket – oavsett om du är thai eller farang

Från Bangkok tar man buss från Ekkamai till piren vid Laem Ngop utanför Trat. Därifrån båt över till Koh Mak. Resorterna kan oftast ordna ett bra pris på “speed boat” fram och tillbaka.

This entry was posted in Aktiviteter, Hotell and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply