Klämdag Thaistyle

I dag är det ersättningsdag för helgdagen “Cornation Day” som inföll den femte maj. När en helgdag faller på en helg så ersätter man den förlorade helgdagen med att lägga en ersättningsdag på en vardag helt enkelt. Så nu blev det fjärde långa helgen på kort tid. Så lugnt i trafiken i dag men tjockt på varuhusen.

Den 24 april använde Thailand 25 551 megawatt energi, den högsta siffran på fem år. Den dagen kommer nog ersättas snart med nån av dagarna i början av maj när det var ännu varmare. Och man skulle nog spara en del energi om man drog olika kablar på ett effektivare sätt:

Shoppingcentret Mega Bangna slog upp dörrarna den femte maj. Alla kända märken finns där inte helt oväntat. Det är väl tänkt att en av HM-butikerna ska ligga där också.

Dessa låtsaspoliser som står lite överallt är rätt kul. Men fyller de någon verklig funktion?

Shoppingcentret Mansion 7 klarade ettårsdagen. Sen var det roliga över. De slog nyligen igen, och ett shoppingcenter med “skräcktema” funkade inte i Bangkok. Förvånad? Nej!

Hotellet Crowne Plaza Bangkok Lumpini Park har flera bra restauranger och barer som är väl värda ett besök. Bra läge nära BTS Silom också. I dag drar man igång en satsning på Brasiliansk BBQ Buffet. Det är verkligen kanongott, och måste provas. Man har även Brasiliansk show från onsdag till lördag. Man kör ända fram till sista juni. Lunchen kostar 700 Baht ++ och middag 1 500 Baht ++ så det drar iväg lite men det kan det vara värt.

Bangkok – Never a dull moment!

 

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Hotell, Nattliv, Restauranger and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply