King Power

King Power är det företag som driver taxfreeförsäljningen på Suvarnabhumi och de flesta andra internationella flygplatserna i Thailand. Man har över 7 000 anställda och öppnade nyligen nya butiker på Don Muang och Had Yai International Airport.

Förr hade man en egen våning i Central World men i samband med den stora renoveringen där 2005 flyttade man till ett eget nybyggt lyxigt varuhus på Soi Rangnam i närheten av Victory Monument.

Varje dag anländer busslaster med koreaner, japaner och fastlandskineser (som efter Thai är deras största kundgrupp) för att shoppa där. De blir väl omhändertagna och lotsade genom varuhuset av anställda guider som pratar deras språk. Man får välja ut och betala för det man vill ha och sen hämta upp varorna på flygplatsen innan man flyger ut från Thailand.

Det finns en uppsjö av souvenirer, märkeskläder, elektronik, solglasögon och klassiska taxfreevaror som parfym, alkohol och tobak att välja bland.

Men är det verkligen billigare här i taxfreevaruhuset? Även om King Power erbjuder en mängd olika rabatter är allt i princip billigare i de vanliga varuhusen, och dessutom kan man ju få tillbaka momsen i pengar genom VAT-refound på flygplatsen. På exempelvis en dyr märkesklocka kan det skilja tiotusentals baht i pris. Förutom Ralf Lauren-butiken, som bara finns här och på Suvarnabhumi, finns det egentligen ingen anledning att handla på King Power. Sprit, tobak och parfym kan man köpa smidigare i deras butiker på flygplatsen.

Man utger sig för att vara “tax free” men är i själva verket dyrare och betalar antagligen stora kommissioner till de gruppresearrangörer som bussar sina turister dit. En turistfälla helt enkelt som, värt att nämna, även thailändarna själva går på.

Vad som däremot är värt att besöka i varuhuset är Aksra Theatre där man brukar ha traditionella dansföreställningar.

2011 öppnade man även ett varuhus i Pattaya som förutom kineser också riktar in sig på ryska turister, och självklart finns det ryskspråkig personal där till hjälp.

Under 2009 blev man mycket uppmärksammade i internationell press då flera utländska turister, och ibland på väldigt lösa grunder, blivit anklagade för snatteri på flygplatserna i Bangkok och Phuket. Man tvingades sen att betala höga böter till polisen för att bli frisläppta. Hela historien skadade Thailands och King Powers image mycket. Man släppte senare en suddig video from Suvarnabhumi för att bevisa att dem faktiskt hade snattat.

Till shoppingkomplexet hör även välrenommerade och moderna King Power Pullman Hotel. Rum kan bokas där från 700kr natten.

 

This entry was posted in Hotell, Shopping and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to King Power

 1. Bangkokman says:

  Är man ändå där så är vinbaren på Pullman ett mycket trevligt alternativ.. Sist jag var där så hade dom köp en flaska vin, få en på köpet. Näst sist jag var där fick en person gratis tapas vid köp av en vinflaska, man fick alltså köpa en flaska vin var, inte för att det gjorde så mycket, den slank ner rätt lätt…

  • bangkokinfo says:

   Ofta bra promotions på Pullman. De har väl tyvärr svårt att locka folk…Ändå var det de som var me och starta vinbarstrenden för några år sen.

 2. Bangkokman says:

  Jag tror att deras bar någon annanstans hade lockat mer folk. Det känns som det ligger lite off, speciellt en sån som mig som håller till mer österut i stan. Dom lär ju ha noll Walk by kunder där dom ligger nu..

 3. Madeleine Gbg says:

  Vid våra senaste 4 besök i Bkk har vi bott på Pullman just för att det ligger lite off och inte mitt i smeten. Gillar det lilla köpcentret i anslutning till SkyTrain och de enkla matställen som ligger precis utanför hotellområdet. Oftast väldigt bra priser på via hotellsajter där deras otroliga frukost ingår. Gillar Pulllman skarpt men gick på en blåsning när vi förra året skulle köpa Tax Free i varuhuset, vilket vi tyckte hade väldilgt bra priser. Allt betalades och sedan skulle vi hämta ut det på flygplatsen innan avfärd. Väl framme vid incheckningsdisken fick vi en liten lapp från Finnair som förklarade att ALL taxfree(vätskor) skulle beslagstas när vi kom till Helsingfors för säkerhetskontroll! Vi hade redan betalat 2000 kr för våra varor men fick otrolgt bra service vid King Powers servicedisk inne i hallen där vi förklarade problemet och fick pengarna utbetalda några dagar senare. Jag tror rätt många gör samma misstag för man inser inte att mellanlandningen medför att man måste igenom en till säkerhetskontoll trots att påsen är plomberad. Vet inte om det hade hjälpt om vi hade öppnat alla parfymer, slängt boxarna och hävdat att de tillhörde vårt ordinare handbage med 100 ml regeln per behållare.

 4. bangkokinfo says:

  Ja vätskor (parfym och sprit) är inte rekommenderat att köpa om man ska mellanlanda. En gång blev jag av med en taxfreepåse under mellanlandning i Köpenhamn när jag gick igenom säkerhetskontrollen. Alla hade samma påsar och någon framför mig norpade, antagligen av misstag, min från bandet. Håller sedan dess alltid extra uppsikt över mina grejer som ska genom röntgenmaskinen, speciellt värdesakerna!

Leave a Reply