Kinesiska nyåret

Den här tiden på året finns det många nyår att fira i Bangkok. Först det vanliga, sen det kinesiska idag och efter det Songkran i april. Affärsägarna behöver alltså inte plocka ner “Happy New Year” volangerna emellan :)

Åkte ner till Chinatown i eftermiddags för att kolla in firandet av det kinesiska nyåret. Som vanligt mycket folk klädda i rött. Även många studenter hade åkt dit efter skolan.

Yaowarat Rd var avspärrad på mitten. Många satt och väntade på paraden som fortfarande inte hade kommit igång när jag drog vid 18-tiden. En av prinsessorna dök upp i sin lilla coper som hon alltid kör. Naturligtvis följd av ett stort polisuppbåd. Ser ganska lustigt ut när hon ska någonstans. Runt tio stycken stora BMW polisbilar med hennes röda minibil i mitten.

Efter att hon smitit in på restaurangen väntade jag en stund, men det syntes inga tecken på att nått annat skulle hända. Måste säga att det var lite thai-style på avspärrningen.. På vissa ställen höll man strikt på den medans 50 meter upp kunde man korsa gatan hur  man ville.. 

MRT hem var ett måste då bilköerna var ovanligt långa även för Chinatown.

Vad händer ikväll da? Har blivit medbjuden ut av några kines och thai-kines kompisar för att fira. De hade visst fått ett par tjocka röda kuvert som man ville spendera :)

This entry was posted in Bangkok allmänt, Områden. Bookmark the permalink.

One Response to Kinesiska nyåret

  1. Pingback: Terminal 21 |

Leave a Reply