Kinesisk skönhetsvård

Om man varit i Chinatown ett par gånger och runt korsningen ”Plaeng Nam” så borde man sett ett exempel på kinesisk skönhetsvård, kallat Mung Ming. På kinesiska betyder mung ungefär ”ta bort” och ming ”ansikte”. Och Mung Ming är en behandling som tjejerna gör för att ta bort ansiktshår med hjälp av tunn tråd som skrapas över hyn. Detta gör att man en glänsande ren hy som på ett bebisansikte. Make up stannar också längre tydligen. Med denna teknik ta man även bort döda hudceller och finnar. Denna behandling är inget nytt, metoden härstammar från Qing-dynastin.

Behandlingen är enkel. Man lägger ett tunt lager av kinesiskt puder på ansiktet, sen tar specialisten ena änden av en lång tunn tråd i munnen, och sen håller hon tråden mellan händerna och skrapar hyn i hela ansiktet. Behandlingen tar 20-30 minuter. Det ser enkelt ut men själva trådtekniken är mer ”tricky” än det ser ut. De rör sig i ett speciellt mönster.

Jag tycker själv inte det verkar vara så vasst. Och en del läkare varnar för metoden. Det blir lätt rodnader och finnar kan bli infekterade. Och en del av kvinnorna (jag har inte sett några män bland kunderna ännu) ser helt klart lidande ut.

Några bilder nedan. Mer om Chinatown hittar ni här. Bilder från Chinatown hittar ni på flickr.

This entry was posted in Områden and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply