JAS, Bout, Röda och mer

JAS

Som ni säkert känner till så har det thailändska flygvapnet köpt bland annat JAS Gripen från Sverige. Planen börjar levereras i början av 2011. Det är stor affär mellan de båda länderna. I veckan som gock så var det stor pressvisning av planen för thailändsk media. Läs mer om det här. En av Thailands största flygplanfans bloggar om eventet här.

Oppositionspartiet ifrågasätter dockförsvarsbudgeten och däribland önskemål från flygvapnet att köpa in fler JAS Gripen. Läs mer här.

Bout

Victor Bout har suttit häktat för en massa olika saker i Thailand sedan 2008. Han kallas “merchant of deaths”. En riktig filur får man väl säga. Han utlämnas nu till USA på deras begäran. Läs mer om det i Bangkok Post. Det är väl större chans att han får sitta länge i fängelse i USA i alla fall.

Röda

Det är stora demonstrationer i Sydafrika för bättre löner och arbetsförhållanden för stora grupper arbetare. Bilder på BBC visar att att demonstrationerna spårar ur. Demonstranterna har röda tröjor. Kan det sluta väl eller kommer det spåra ur där med?

Dags för en sen siesta så får vad som händer i fredagsnatten.

This entry was posted in Bangkok allmänt and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply