Japansk mat i Bangkok

Efter en mycket trevlig kväll med ett dussintal kompisar på nyårsafton så startade jag nyårsdagen med att simma i poolen och planera den kommande veckan. Det känns som att livet återgår till halvfart denna vecka i alla fall, efter den sedvanliga julsvackan. Man kan börja titta framåt igen.

fuji11

Tips på japanska restauranger önskades av en läsare. Här kommer några tips, det finns ju många olika inriktningar; sushi, ramen, yakiniku etc. Jag hoppas detta ska vara en bra start för den som vill orientera sig bland japanska hak i Bangkok.

I de flesta varuhuskomplexen finns det minst en japansk kedjerestaurang representerad så det är lätt att hitta japansk mat om man vill ha det. En av dem är Fuji, som jag gärna äter lunch på och har bloggat om det förut. De har bra valuta för pengarna tycker jag, speciellt på deras olika set.

Om man åker till Gateway Ekamai som ligger vid BTS Ekkamai så erbjuds ett antal olika japanska restauranger inklusive Chabuton, som har mycket bra ramen.

Men den bästa Ramen-restaurangen i Bangkok är enligt mig Bankara Ramen på Sukhumvit soi 39. Känd i Japan sedan länge och enheten i Bangkok är den första utanför Japan.

Sushi är aldrig svårt att hitta i Bangkok. Min favorit för riktigt bra sushi är Tsukiji på Soi Thaniya på Silom Road vid BTS Saladaeng. Middagar här kan skena iväg prismässigt, men de erbjuder fina sushi-set till lunch.

Är man sugen på lite japansk “fusion food” så rekommenderar jag gärna Koi på Sukhumvit soi 20. Stiligt ställe med bra kvalitet på maten, dock är det inte gratis. Baren kan vara trevlig att hänga i ibland också.

Zuma är en hyfsad ny restaurang som ligger i gatuplanet på St Regis Hotel. Denna är min riktiga favoritrestaurang alla kategorier just nu, framförallt när det gäller japansk mat. Fin inredning, god mat, excellent service och trevlig atmosfär. Missa inte om ni är i Bangkok!

bankan4

xx_bkk_5

Detta vara en liten introduktion till japanska restauranger i Bangkok.

(Jag har stavat Ekkamai på två olika sätt ovan, och det beror på att Gateway och BTS har olika stavningar på det ordet)

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Hotell, Restauranger and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Japansk mat i Bangkok

  1. Robert says:

    Hej! Tack för denna tråd:) har försökt posta ett bra tag men sedan jag kommit till Thailand så har din sida strulat för mig, skumt.
    Håller med dig om Limoncello oxå, fantastiskt ställe! Krya på dig/R

  2. bangkokinfo says:

    Tack, har haft lite strul själv men hoppas det är åtgärdat nu!

Leave a Reply