Immigration

Så idag bar det iväg ut till Chaeng Wattana igen för att göra 90-dagars rapporteringen hos immigration.

Just vid 90-dagars rapporteringen var det lite folk idag. Bara en grupp burmesiska studenter före mig så det gick snabbt. Så snabbt att jag tog en sväng i lokalen och kollade in den alltid lika roliga blandningen av folk där:

En afrikansk affärsman som satt och blippade med sin “smart phone”. Några beslöjade kvinnor från ett rikt arabland som hade så mycket parfym på sig att det stank säkert tio meter runt omkring. Två latinamerikanska killar i fiskarbrallor som fick tolkhjälp på flytande spanska av en thaitjej! En britt i linne och kåkentatueringar över hela kroppen. Men roligaste idag var ett svenskt backpackerpar som kom in barfota och skulle anmäla sina pass borttappade. Kanske hade man gått hela vägen från Koh Phangan utan pengar ;)

Nu har man hunnit köra in systemet bra sen flytten för nått år sedan. Det går snabbare än i de gamla slitna lokalerna vid Suan Plu. Tycker helt klar att det är bättre nu än innan även fast man måste åka en bit längre.

Bra närservice i det stora kontorskomplexet där immigration ligger. I princip alla thai-banker finns representerade och det finns några restauranger att välja på plus ett fik som serverar alkoglass! Men själv brukar jag alltid äta en snabb lunch i den fräscha foodcourten.

En kopiatorshop med snabb service som endast tar 1 baht kopian (man måste alltid ta en del kopior på pass och annat) ligger behändigt till.

Snabbaste sättet att ta sig ut till Chaeng Wattana är med BTS till Mo Chit och sen MC taxi.

Några tips:

Ikväll är det “Quiz night” på Café Europe på Sukhumvit soi 20 klockan 19.30.

Scandinavian Deli kör räkfrossa och våfflor på fredagen den 25 mars. 750 baht för maten, ölen kostar 70 baht, vin 90 baht, nubbe 120 baht. Känns som en bra start på helgen. Sukhumvit 18 efter Rembrandt hotel.

Och på Hard Rock på Siam Square kan man festa till för en god sak efter shoppingen. Skänk en slant till offren i Japan. Varför inte.

Ser ut att bli en intressant vecka i Bangkok. IGEN!

Bangkok – Never a dull moment!

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Hotell, Nattliv, Områden, Restauranger, Shopping and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Immigration

  1. Hej!

    Intressant och skoj blogg som du har skrivit här. Vi snodde det rakt av och publicera det hos oss på http://ReseMagasinet.net.

    Vill du bli gästbloggare hos oss om resetips och resenyheter? Då är du välkommen att kontakta oss på redaktionen@resemagasinet.net.

    MVH

    Christian @ ReseMagasinet.net

Leave a Reply