Helgen

Det har varit en kanonhelg i Bangkok igen. Det brukar vara så. Lagom blandning av socialt liv, träning, och mycket annat.

Obama är på besök i Bangkok i dag. Vi får se vad det blir av det hela.

Julskyltningen på gator och torg har börjat komma igång till en del. Julgran inne i Central World och även den feta granen utanför är uppe sedan någon vecka. Dock är det sparsamt med allt det andra ännu, men det kommer väl. Det fanns lite änglar och tomtar på plats.

Och i Paragon såg jag denna stora Windows 8 touch screen model så folk kan testa hur det funkar. Rätt många som vill testa och leka lite.

 

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Shopping and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Helgen

 1. Robert says:

  Även om jag sällan skriver nått så är jag här inne typ 3 ggr i veckan, tycker bloggen är grym och älskar alla små tips.
  Du som har koll på allt, vet du var de finns ett bra utbud av lite bättre herrskor av de mer dressade slaget? Skinnskor alltså. Må gott. /Robert

  • bangkokinfo says:

   Hej Robert. Kul att höra från dig. Tack för positiv feedback. Det uppskattas.

   Skor. Beror ju lite vad du söker? De flesta normala märkena finns väl i Bangkok. Det finns säkert udda märken som inte finns, samtidigt finns det ju en del lokala designers som till och från kan vara intressanta.

   Stora shooping malls som Emporium och Paragon har rätt stora skoavdelningar plus butiker från enskilda märken. Central World har även de en del skobutiker. Såg en del intressanta skor i Central World när jag var där i går. Kommer inte ihåg vilka märken på rak arm. Men såg en hel del justa “wing tips” som jag ska spana in snart igen.

   Sen kan man ju hitta snygga skor i butiker som Paul Smith, Massimo Dutti, Dolce Gabbana men det beror ju på vad du söker och budget.

   Och har du tid och vill lägga lite extra pengar kan du googla upp lite ställen som gör skor precis som du syr upp en kostym. De tar mått på fötterna, du väljer stuk och vilken typ av skinn du vill ha. Men här gäller det ju verkligen att ha koll på vad som är bra eller inte. Siam Bootery är en butik som gör det och ligger på Sukhumvit. Jag har inte måttsytt skor där, men köpte ett par “wing tips” från hyllan som hållt väldigt bra.

   Hoppas det var till nån hjälp.

 2. bangkokinfo says:

  Robert, glömde….

  På SIam Square och även på JJ Weekend Market så finns det många småbutiker med klder skor etc. En del egen design och tillverkning, andra inköpta, plus en del vintagebutiker. Svårt att tipsa då jag inte vet vad du vill ha exakt.
  Men på Siam Square borde du hitta en del butiker i alla fall.

 3. Robert says:

  Tjena.
  Tack för Snabba och bra svar..
  Det finns ett märke som heter loading wholecut som beskriver de jag söker rätt bra, märken spelar mindre roll, älskar skor som man ser är gjorda med “kärlek”
  Siam bootery låter väldigt intressant, ska defenitivt kollas upp. Budgeten är väl Max en svensk tusing då man inte har pengar som
  Matchar ens stil och intresse:)
  Både kostym skor och mer casual-dressat letar jag efter men är en sucker för bruna skor då jag tycker svarta skor blir karaktärslösa, mer liv i bruna av alla dess olika slag.
  Ja, JJ market är ju en oas, har varit där men mest hittat skräp i sko-väg, dock kan man inte förkasta världens typ största marknad efter bara 2 ggr:) återigen, stort tack.
  Keep up the good work

  • bangkokinfo says:

   Robert, jag skulle beta av Siam Square systematiskt om jag vore dig. Soi 2 på Siam Square har flera skobutiker till exempel. Vet inte om det passar.

   De snygga skorna jag såg på Central World häromdagen kostade väl en dryg tusing, fanns i brunt också. Men det går säkert att hitta billigare.

   Om jag dyker på något som kan verka intressant för dig så hör jag av mig.
   Lycka till!

Leave a Reply