God Jul

Då var det Julafton i en av världens varmaste huvudstäder. Dock var det bara 21 grader i morse när jag gick upp. Det kom lite nordliga vindar över huvudstaden till slut. Skulle tippa att det kommer krypa ner mot 17 grader under nätterna nån gång kommande veckor. Skönt faktiskt!

Tog det hyfsat lugnt i helgen, det är otroligt mycket folk på stan så här års så det är skönt att bara ta det lugnt.

Dock åt jag middag i går igen på Chabuton. Skönt ställe att smita in på när man är på Siam Square med alla dessa gatustånd och folkmyller. Bra service och goda japanska nudlar:

blogg_2

Regeringens program som ger rabatt till förstagångsköpare av en bil verkar vara en succé när man ser till antalet sålda bilar. Förra veckan nådde man över en miljon sålda bilar i detta program. I Bangkok registreras cirka 1 500 bilar….om dagen! Detaljer i Bangkok Post.

Barn som kommer från Thailands grannländer och utnyttjas på ett eller annat sätt är inget nytt. Men nu uppmärksammas ett fall i Phuket. En ung flicka från Kambodja hade använts för att stjäla väskor av turister. Hemskt men inget nytt. Om jag minns rätt är minst 70% av alla småbarn som säljer blommor, tuggummi, skoputsarservice med mera i Bangkok och på turistorter från Kambodja, Vietnam och Burma. Läs mer här.

Och till slut lägger jag in ännu en bild till på en av alla dessa Street Scamers runt Siam Square. Här står han till vänster med ett utländskt par. Undvik dessa män och kvinnor. Punkt slut!

blogg_1

 

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Restauranger, Shopping and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to God Jul

 1. Robert says:

  Du verka som jag uppskatta den japanska maten, därför tänkte jag fråga om du har några bra tips på bra Japanska ställen i bankan?
  Bra att du lägger fokus på street-scamers.
  Trevlig helg!

 2. bangkokinfo says:

  Återkommer om japansk mat. Men det finns det gott om. Och jag gillar den starkt!
  Vill lyfta fram street scammers så att folk är mer medvetna. Det är lätt att bli charmad av någon som kan engelska och vill hjälpa till!

 3. Robert says:

  Trevligt, ser jag framemot.
  Nu är de bara 4 dagar tills vi lyfter, börja få resfeber.

 4. bangkokinfo says:

  Robert. Har nu bloggat om japanska restauranger i Bangkok. Jag hoppas det är till liten hjälp i alla fall. Hör av dig om du har några fler frågor!
  Ha en bra resa!

Leave a Reply