Gift dig med en farang så löser sig alla problem!

En thailändsk politiker har fått det hett om öronen efter hans kontroversiella förslag för fattiga thailändska kvinnor som vill ha en enkel liv: gift dig med en farang!

Sunai Julphongsathorn, från partiet Pheu Thai, uttalande orsakade en mängd klagomål på thailändska webbforum efter ett klipp av hans tal dykt upp på YouTube nyligen. Den 12 minuter långa videon var filmad den 19 augusti vid ett seminarium på en skola i Samut Prakan.

Sunai talade inför publiken på cirka 1.000 rödatröjor om att hitta en farangmake för ett enkel liv “eftersom de europeiska regeringarna ger dig allt gratis.”

Sunai fortsatte: Hitta en tysk, svensk eller norsk man. Allt du behöver är en farangmake och deras regering kommer att betala dig för att studera, sa han

Han menade på att det bästa sättet att studera ett främmande språk var genom att ligga med en utlänning.

“Sitta och studera är för långsamt. Ligg ner för att studera och gå sedan till sjukhuset. De kommer att betala dig för att föda barnet. Allt är gratis, ända upp till blöjorna. ”

Många på nätet var rasande på Sunai kommentarer. De sa att de var mycket olämpliga uttalanden från en politiker, speciellt en i Pheu Thai vars premiärminister Yingluck Shinawatra, har blivit den första kvinnan att styra landet.

Sunai berättade senare inför reportrar att han aldrig hade tänkt att förolämpa thailändska kvinnor. Han ville bara visa på hur långt efter Thailands välfärdsstat var jämfört med europeiska länder.

Han sade att han hade sagt sådana saker under en längre tid och det var för att han ville att Thailand ska ha ett välfärdssystem som var lika det i i-länderna, där utbildning och andra tjänster är gratis.

Källa: Sanook

Nu till helgen är det fest på Route 66:

This entry was posted in Bangkok allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Gift dig med en farang så löser sig alla problem!

 1. Erik says:

  Låter riktigt klantigt sagt :/
  Skulle också bli irriterad om några av våra politiker sa något sånt.

 2. bangkokinfo says:

  Jo visst, men svenska politiker hör ju inte direkt heller till de vassaste tycker jag :)

 3. Micke says:

  finns inte så mycket “gratis” pengar i väst längre. 10 år till så är det nog få som har pension som räcker.

 4. bangkokinfo says:

  Håller med dig. Även fast Sverige har världens högsta skattetryck försämras välfärdssystemet hela tiden..

 5. Erik says:

  Det man kan göra är att ta saken i egna händer och skapa sig något som man kan sälja när man blir äldre och på så sätt säkra sin pension.

Leave a Reply