Fredagsmix

Idag är det helgdag i Thailand. Det är Chakri Memorial Day, då man uppmärksammar den sittande dynastin. Den som är intresserad kan läsa mer om det här.

Jag har skrivit en del om Sukhumvit soi 11 och alla nya hak på soien. Men man får inte glömma bort att det ligger en del klassiska ställen där också, bland annat restaurangen Rosabieng. Ett trevligt ställe där man antingen kan sitta ute nära soien och se spektaklet på gatan, eller inne i den lugnare delen av stället. Mixat klientel de gånger jag går dit. Många medelklassthaiare gillar stället också. Det är många faranger, men det känns inte turistigt. Bra mat och hyfsat snabb service. Det är inte det billigaste haket i stan men prisvärt. Jag var där med en thaitjej häromdagen som är kräsen, men var mycket nöjd. (Bättre bilder nästa gång).

Den ökände vapenhandlaren Viktor Bout som greps i Bangkok för några år sen fick 25 års fängelse i USA. Läs mer här.

Många frågar på olika forum och även per mail till mig om bra hotell i närheten av Siam Square. Det finns många så klart, men ett som jag brukar rekommendera är Siam Kempinski som ligger bakom Paragon. Omtalat när de öppnade för några år sen. Det har varit ganska tyst om det sen dess. Men det är ofta väldigt bra belagt. Bra läge, lyxigt och man kan får bra pris om man kan matcha rätt datum. Visst, det är kanske dyrt för för Bangkok, men jämfört med vilken europeisk storstad som helst så är det ju mycket bra “value for money”.

Den första av långhelger i rad har börjat i Bangkok. Blir väl en del utgång kan jag tänka, och det började redan igår, men körde vatten hela kvällen så känner mig pigg och laddad i dag.

Ett tips inför songkran nedan. Det kommer fler:

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Hotell, Nattliv, Restauranger and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply