Foodland Thong Lo

Till många expats och andras stora förtjusning har nu Foodland slagit upp portarna i gatuplanet av det lyxiga condo-komplexet Ei8ht Thong Lo.

Butiken känns väldigt fräsch att har ett brett sortiment av bland annat vin.

Den första foodlandbutiken öppnade redan i början av 70-talet och var en av Bangkoks första moderna supermarket med mycket internationella produkter.

Tyvärr känner många bara till Foodland som ligger i det smått sunkiga Sukhumvit soi 5, men kedjan finns på 10 andra ställen över stan.

Förutom sina generösa öppettider och att man har många västerländska favoriter är även Foodland populärt av en mer inofficiell anledning: nämligen att man även brukar sälja alkohol dygnet runt. För några år sedan när det vart ont om bra klubbar som hade öppet sent så var det vanligt att man ramlade in på Foodland runt 3-snåret (efter nudelsoppan på RCA) för att handla en flaska whiskey till efterfesten..

Måste väl erkänna att jag själv inte är en sån typ av expat som är i stort behov av att fylla kylen med importerade grejer. Äter mest själv ute men det kan vara trevligt ibland att ha ost och annat hemma. Vad jag däremot verkligen gillar med Foodland är tillhörande restaurangen Tok Lae Dee som är en riktig Bangkok-institution. Här kan man både få god thailändsk och västerländsk mat snabbt lagad till ett bra pris.

På lördag kommer amerikanska hip-hop artisten Flo Rida hit och lirar utomhus på Route 66. Lär bli mycket folk. Hans låt Elevator spelades mycket flitigt där runt 2008 så folk lär nog känna igen sig.

Blev väldigt sent ikväll. Dags att slagga. Helg imorgon!

This entry was posted in Bangkok allmänt, Nattliv, Områden, Restauranger, Shopping and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Foodland Thong Lo

  1. Hade för mej att ja redan kommenterat detta inlägget men aknske inte blev så…

    Spelar han även i juni? Står ju 11.6.11 på flyern! ;)

  2. Hittade vart jag hade gjort den förra kommentaren nu och att du redan hade svarat! :)

Leave a Reply