Fler varningar

Jag vill också varna för alla dessa män som låtsas hjälpa turister som ser ut att vara lost, eller inte vet vägen till nån turistattraktionen. Dessa “hjälpare” hänger utanför flashiga hotell, shoppingcenters, Khao San Road med flera ställen.

Ett ställe till exempel är utanför MBK dit många turister kommer innan de öppnar klockan 10. De kliver av sin tuk-tuk som de redan betalat ett överpris för från kanske Khao San Road. De upptäcker att MBK inte har öppnat ännu, och ser lite förvirrade ut.

Fram kliver hjälpsamma män med bra engelska som talar om vart man kan köpa bra kostymer till ett bra pris eller juveler till fantastiska priser. MÅNGA turister går på detta varje dag och hoppar in i en tuk-tuk som samarbetar med den hjälpesamme herren.

Väl i butiken så sätter försäljarna enorm press på de stackars turisterna. OBS, om du inte är expert på juveler så köp inte, då du kommer luras ordentligt. Den hjälpsamme herren, killen i tuktuken och butikerna jobbar i team. Undvik dessa hjälpsamma herrar.

Den här killen i vit skjorta utanför kulturcentret mitt emot MBK lockade iväg tre par på väldigt kort stund.

Och här är en video som förklarar ytterligare:

Och den tragiska historien med den holländska tjejen som våltogs i Krabi fortsätter. Polisen svarade med en video mot pappans video nyligen. De tog bort den relativt snabbt, förmodligen efter påtryckningar från högre ord. Vilka pajaser. Polisen måste börja agera som poliser och ta större ansvar. Fler detaljer i Bangkok Post .   Och här kan man hitta en djupare analys. Hela historien stinker.

I går var jag på i mitt tycke den bästa libanesiska restaurangen i Bangkok, Beirut, som ligger i källaren på Ploenchit Center vid Sukhumvit soi 2. Kanongod mat, excellent service med ett management som är på tårna. Sånt gillas! Stark rekommendation från min sida om ni är sugna på den typen av mat.

bangkok

bangkok

I dag öppnade en designfestival i Bangkok Art and Culture Center. Kommer helt klart titta förbi i veckan. Kan vara kul att se vad som är på gång.

bacc bangkok

Dags att dra till nån ölpark nånstans!

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Nattliv, Områden, Restauranger, Shopping, Transport and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply