Elefanter

Jag kom att tänka på att jag inte sett elefanter som driver runt på stan där deras skötare (mahouts) ber turister köpa frukt/grönsaker för att mata elefanterna på länge. Skönt tänkte jag. Det känns som myndigheternas senaste försök att få bukt med detta problem har lyckats rätt bra.

Turister i Bangkok håller på att varnas för att köpa mat för gata elefanter eller riskerar 10.000 baht i böter i detta senaste krafttag mot tiggeri, som ägarna av djuren egentligen gör.

De thailändska myndigheterna har vid upprepade tillfällen försökt att utrota problemet med mahouts som promenerar med elefanterna i huvudstaden och sälja bananer och sockerrör för folk att mata dem.

Om de fångas mahouts kan också få böter på 10.000 baht och sex månader i fängelse.

Så många som 100 elefanter och deras skötare beräknas regelbundet besökt Bangkok.

Det finns inget för dem att göra i deras fattiga hembyar, så man har tiggt på gatorna i Bangkok och andra orter. Men det är inte nyttigt för djuren på något sätt. Vissa experter räknar med att elefanternas liv halveras av att vistas i storstan.

Är det borta för evigt?

This entry was posted in Bangkok allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Elefanter

  1. Danne says:

    Jag hoppas verkligen att de är borta för evigt, jag led med Elefanterna och fattar inte hur folk kan vara så dumma att de köper mat till dem. Kan man inte lista ut att man gör elefanten en björntjänst?

  2. bangkokinfo says:

    Håller med dig. Tyvärr är det inte bara turister som matar elefanterna utan många thai gör det också eftersom de tror att det bringar lycka. Men som sagt, hoppas verkligen att elefanterna är borta från Bangkoks gator nu.

Leave a Reply