Don Muang i full swing igen

Don Muang

De flesta (alla?) av budgetflygbolagen kommer inom kort flyga från den gamla flygplatsen Don Muang. Nok Air och One-To-Go flyger redan därifrån och idag började Air Asia att använda den gamla flygplatsen. Under oktober kommer ytterligare ett dussintal budgetflygbolag köra därifrån.

Man flyttar då den nya flygplatsen Suvarnabhumi är för liten redan.

Detta sätter så klart en del käppar i hjulen på en del resenärer som kanske måste byta flygplats. Det är ju tidödande också.

En gratisbuss kommer ta transitpassagerare mellan flygplatsen med start idag också. De fyra bussarna kommer köra mellan 06.00 och 22.00 varje timme. Kan bli tajt med tid om man missar en buss och har kort transittid. Det finns också lokalbussar (nummer 555 eller 554) mellan flygplatserna men de har inget bagageutrymme och stannar ofta. Räkna med flera timmars transit.

Taxi Meter kör också mellan flygplatserna, men kostar kanske 500 baht på mätaren och kan också ta tid.

Mer information när den dyker upp, men det kanske är värt att åka ut och kolla hur det ser ut. Det är ju ett tag sen man var där.

Yamane

I går blev det middag på den japanska restaurangen Yamane på Siam Square. Den påminner mycket om Fuji, men har en liten annan meny (dock med bilder på alla rätter så det är bara att peka). Deras seafood set finns inte på Fuji vad jag vet, och inkluderar även soppa, ris, och lite annat. Prisvärt!

Bangkok – Never a dull moment!

This entry was posted in Bangkok allmänt, Restauranger, Transport and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Don Muang i full swing igen

 1. Kotten says:

  Bara lite nyfiken, men jobbar du med något flyrelaterat då du verkar skriva lite då och då om flygbolag och flygplatserna, dock mkt intressant! Första gången jag landade i Thailand var ju på don muang, och vilken chock man fick som första synen av Thailand (visste väl inte vad jag hade väntat mig) men efter en snabb transit så satt man på flyg mot koh samui och jag minns klart och tydligt en brun heltäckningsmatta och bruna väggar, slitet men härligt intryck utav flygplatsen! Å detta var kanske 2004. Har dem renoverat upp den flygplatsen eller kör man bara på? Ha det gött!

  • bangkokinfo says:

   Jobbar inte med flyrelaterat. Dock så reser jag en del i regionen så det gäller att hålla koll. Och jag får en del frågor om olika flyg, orter etc. Och kollar man på olika forum så är ju en del frågor om flyg. Och nu lär det ju öka. Speciellt när många kommer behöva flygplats. Och speciellt om man är ny till Bangkoktrafiken, och Asien. Hur lång tid ska man tillåta för transit? Immigration, väskhantering, byta flygplats kommer ju kräva lite mer. Kan ju bli bökigt. Själv hade man hoppat in i en taxi. 500 Baht är ju en svensk hundring och då får man plats för sig själv, och luftkonditionering. Men det är jag.

   Och ja, man har renoverat upp Don Muang lite. Den var ju verkligen i behov av det, speciellt efter översvämningarna förra året. Man har ju bland annat renoverat så att det inte ska kunna hända igen.

Leave a Reply