Dokumentärfilm och annat

En kompis till mig har precis studerat klart här i Bangkok efter fyra år. Tiden går snabbt går snabbt må jag säga. Träffade honom igår och vi satt och snacka gamla minnen. Inte helt oväntat gled samtalet in på gamla nattklubbar. På den tiden runt 2004-2005 brukade vi hänga mycket på Ratchada soi 4. Då under Thaksin-eran så var utbudet av efterställen kraftigt begränsat. Men det fanns några guldkorn.

Efter att Gig Club och andra ställen på soi 4 brukade stänga runt två så brukade vi smita över vägen till till Ratchada soi 3. Där låg två små svartklubbar. På den ena lirade en snygg tjej DJ hård techno natten lång. På den andra mitt över gatan körde man hip-hop. Vill minnas att inhemska Joey Boy var mycket populär då.

Hur som helst, min kompis har gjort en liten dokumentärfilm som examensarbete. Den handlar om de sociala klyftorna i Thailand. Se filmen här.

Omvänd internetscam

Att svenska män har blivit lurade att skicka pengar för flygbiljett och annat till påhittade thaitjejer har vi just läst om tidigare. Det är inte bara svenskar som blivit lurade utan en vanlig scam som pågått i flera år på olika sätt.

Idag hörde jag för första gången om en omvänd bluff där thaitjejer varit offer. Man har använt sig av Facebook för att skapa relationer med offren. De påhittade killarna har sedan sagt att de ska komma till Thailand på semester. När de sedan inte dykt upp på flygplatsen har tjejerna blivit uppringda av bedragaren och lurats att sätta in större summor på ett konto. Allt i regi av en sydafrikan och en bartjej. Hon är nu gripen. Läs mer i Pattaya Daily News

Nantra De Comfort Hotel

En kompis från Sverige är på besök och han har kvarterat in sig på Nantra De Comfort. Ett nytt trendigt hotell på Thong Lo. Kan rekommenderas för den som vill testa nått nytt och gillar området som är fullt med populära klubbar, restauranger och butiker. Håller även på med en hotellguide som kommer upp snart!

This entry was posted in Bangkok allmänt, Hotell and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Dokumentärfilm och annat

 1. Bella says:

  Hej bangkokinfo!

  Skulle du kunna tipsa lite om vad två 18-åriga tjejer skulle kunna göra i Bangkok, i form av uteliv o.s.v.

  Väldigt bra blogg!

 2. bangkokinfo says:

  Hej Bella,

  På alla klubbar är det 20 års gräns medan vanliga barer inte kollar legg. Efterställen kollar inte heller legg men där krävs det dock lite vägledningen så man inte hamnar på “fel” typ av svartklubb. Om du vill veta vilka som är bra så dra iväg ett mail så kan jag kanske ge några bra tips. Då dessa har en tendens att öppna och försvinna lite hur som helst :)

Leave a Reply