December

December är oftast den bästa månaden i Bangkok med “Beer Gardens”, julfester, många kompisar på besök och lagom temperatur. Dock är det väl lite lugnare på alla fronter känns det som. Öl-parkerna är väldigt begränsade, någon julfest har jag varit på och några kompisar kommer på besök. Dock lugnare än vanligt. Många säger att det är i bakvattnet av översvämningarna. Stämmer nog.

Jag har varit runt på några av öl-parkerna. Begränsat utbud gör att de som finns fylls upp snabbt. Men de är väl värda ett besök eller två i all fall. Ett säkert kort är ju Singha på Asoke. Den finns i och för sig alltid där men det gör att den funkar servicemässigt.

Några bilder från öl-parker. Kommer fler bilder snart.

Många reor överallt nu. 30% rabatt är standard, men många kör även 50% rabatt. Men trots det så är det rätt lugnt i vissa kända märkens butiker.

Ett tips för ikväll. Q-bar firar 12 år i Bangkok. De har gjort en massiv renovering inför detta och man kallar det numera Q-bar 2.0. Haket var ju extremt poppis och bra i början men har tappat genom åren, och de kvällar då det verkligen var bra drag de senaste åren har varit begränsat. Vi får se om nyinvesterade pengar kommer lyfta haket. Jag kommer ihåg för några år sen då det kunde vara fullt en onsdag med kö utanför. Och med bra publik. Numera är det ju tyvärr inte så. Hoppas de får fart på stället, då det är ett ballt och klassiskt hak. Innan 22 ikväll är det bara för inbjudna och efter det så ska det vara fri entré för alla om jag förstått det hela rätt. Kan vara värt att testa!

Några andra tips.

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Nattliv, Områden and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to December

 1. Henrik says:

  Tack för en bra blogg, trevligt att kolla följa
  Och man har koll på vilka event man ska besöka för
  Helgen :)

 2. David says:

  Hej!

  Har föjt din blogg ett bra tag. Sticker själv ner till BKK på fredag. Jag har bott i södra Thailand över 2 år men har tyvärr inte spenderat särskilt mycket tid i BKK.. Så jag “kan” landet men inte staden:)

  1. Vilken klubb rekommenderar du efter kl 02.00? Är inte direkt sugen på Spice, spicey, boss o bossy :)

  2. Jag såg att du skrev om att du skulle klippa dig i förra inlägget. Har du något tips på en bra frisör?

  Hade gott!

 3. bangkokinfo says:

  Henrik.
  Tack för den kommentaren. Uppskattas!

  David.
  1. Klubb. “Säkra” kort är väl de som kör sent normalt sett. Narz kör till 4 ofta. Likaså Glow. De ligger ju nära varandra också på Sukhumvit soi 23. Med rätt dj och kväll är väl kanske Glow att föredra då det är mindre och fyller på snabbare. Men ett packat Narz är ju trevligt också. Sen har ju LED på RCA börjat köra till fyra öppet i annonsering sen några veckor. De är ju då enkelt att dra vidare från Route 66 till exempel. Sen är ju takbaren på Khao San Road runt hörnet på Gullivers öppet oftast till 6. Spice club har väl bytt namn till Climax men är ju knappast roligare för det. Insomnia vid Sukhumvit soi 12 kör ju länge också, men inget för mig. Men de kör ju oftast hård klubbmusik också. Mixx på hotel Continental kör också länge. Inte heller mitt typ av hak.

  2. Klippning. Brukar ta nån på Siam Sqaure som ser bra ut där det hänger mycket folk vilket brukar betyda bra ställe plus ok priser. Brukar betala runt 600 baht på Siam Square. Sen har du Toni & Guy inne i Siam Discovery center bland annat. Dock något dyrare. Jag har ingen avancerad frisyr så brukar vara lätthanterat. Dock kul att lyssna på senaste skvallret.

  Hoppas det var till någon hjälp!

 4. David says:

  Tusen tack!

  Glömde att tacka för en bra blogg i förra kommentaren. Riktigt kul att hänga med vad som händer i BKK!

  Vad tyckte du var bra respektive dåligt med nya Q-bar? Jag var där för ca 2 års och då var det inte mycket att hänga i granen.
  Är Bedsupper Club fortfarande något att ha? Känns som att det är den som rekommenderas överallt på internet och då tenderar det ju tyvärr att dra dit fel klientel. :/

  Tänkte på en till fråga; jag antar att du har besökt de flesta skybarerna i BKK (de som högst belägna) men vilken rekommenderar du om man ska dit och ta en drink eller två? Jag försökte boka ett bord på Sirocco restaurngen på julafton för 1,5-2 månader sedan, men de förklarade, mycket vänligt, att det tyvärr var fullt men att jag var väldigt välkommen ta en drink i skybaren.

  Men det känns bara snurrigt när jag tänker på alla namn, The moon bar, Sirroco bar, The Doom, Banyan tree hotel, Lebua, Vertigo bar. Och det verkar dessutom som om dessa namn i flera fall beskriver samma bar?

  Får be om ursäkt om jag överöser dig med frågor!!

  Ha en trevlig dag!

 5. bangkokinfo says:

  David.
  Både Q-bar och Bed har nog sett sina bästa dagar när det gäller business och klientel. Dock toppar de några gånger per år med riktigt bra dj, och då kommer mycket folk och ofta bra folk.

  Q-bar var riktigt bra 2003-2005 kan jag tycka. Sen har de ju byggt om precis och jag tycker det är snyggt. Tyvärr kommer de nog inte kunna locka publiken allt för ofta. Tror det kommer vara nån topp då och då. Dock är ju det alltför många frilansare på både Bed och Q-bar för min smak. Jag kan dock gå på båda haken om det är en dj eller ett speciellt party som lockar.
  Att Bed nämns i varje nattklubbsguide i varje guidebok och tidning är för att de som skriver inte tar sig runt och kollar på stan skulle jag tro. Om de verkligen skulle ställa sig på Bed en lördag kväll och de märker att det inte är mycket folk, plus att de hänger massa konstiga turister i baren så kanske de skulle upptäcka att det inte är så hett.

  Högt belägna barer.
  Lebua, State tower, The dome = samma byggnad som går under de namnen. Lebua är hotellet i State Tower som innehåller lite annat också. The dome refererar till guldfärgade kupolen på taket.
  Hotellet har den välkända Sirocco med dess skybar på 63 våningen. Detta är utomhus. Man åker hiss till 64 våningen, och går sedan ner en trappa utomhus. Sky bar väldigt nice, men det är ståhäng som gäller På 64 våningen ligger Distil Bar som är dels inomhus med bar och dj som lirar skön loungemusik. Man kan dock sitta utomhus i soffa. Jag föredrar personligen Distil bar då det är mindre hets, skön musik, bättre service. Bättre utbud på drinkar också. Samma priser. På 52 våningen ligger dessutom The Breeze som är en mindre känd utomhusbar och restaurang. Restaurangen som är mest prisvärd i huset. Detta hak ska man se om man åker till huset. skitsnugg ent´re tycker jag.

  Banyan tree hotel på Sathorn road har restaurangen Vertigo med dess Moon bar. 61 våningen. Personligen inte lika bra men om du har möjligehten att göra en dubbel så rekommenderar jag det. Klockan 17 på Moon bar när de öppnar. Då är det inget folk i restaurangen heller så man kan gå runt hela taket för att kolla utsikten. Baren helt ok.
  Sen tar du dig till Skybar efter det att de öppnat klockan 18.00. De ligger hyfsat nära varandra.

  Sen har du Red Sky i Grand Centara Hotel. Ligger vägg i vägg med Central World. De har byggt en ny plattform upp runt fasaden så man kan gå runt hela nu. Bra bar under den färgglada bågen. Bra drinakr till hyfsade priser. Happy hour 17-20, då man får två drinakr till priset av en. Vet inte om det gäller alltid, men de senaste gångerna jag har varit där så har det varit så. Lite blåsigt här dock.

  De är det som är högst belägna. Sen har du The roof på Siam@Siam Hotell nära MBK. Trevligt, inte lika högt men nice. Kanske 25 våningen om jag minns rätt. Utomhus.

  360 i Hilton Hotel på andra sidan floden är riktigt nice också. Stora baren inomhus men går man ner en trappa kan man sitta utomhus också. Högt, bra view i solnedgången över floden. Mest hotellgäster så inte lika hetsigt.

  Sen finns det ju en uppsjö barer som ligger högt och medelhögt utomhus. en del en rena hotelbarer lugnt och stilla. Andra är bra partybarer.

  Hoppas detta hjälpte dig lite i alla fall. Återkom gärna med fler frågor.

Leave a Reply