December

Jag gillar december i Bangkok. Jag har skrivit det förut, men gör gärna det igen. Det är julskyltat, öl-parkerna är trevliga mötesplatser, och temperaturen är behaglig. Under 20 grader i morse.

Cheap Charlies på Sukhumvit soi 11 har verkligen blivit superhett igen. En kompis var där i helgen. Knökfullt och på slutet av kvällen var baren i stort sett tom på alkohol. Man hade bara en ölsort kvar plus tequila. Snacka om bartömning.

Några bilder från stan.

Vad hände med denna tomt vid Nana?

En hyfsat sansad julgran:

Bäst just nu:

1. Ölparkerna

2. Temperaturen

3. Tillgång till färsk frukt (se ovan)

4. Kompisar på besök.

5. Utbudet av restauranger i Bangkok. Det tar aldrig slut.

Några tips:

Bangkok – Never a dull moment!

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Nattliv, Områden and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to December

 1. David says:

  Hej igen!

  Jag skrev en kommentar för någon timme sen, men jag vet inte om den inte har blivit godkänd än eller om jag glömde trycka på send helt enkelt (mitt uppe i jobbet).

  Tänkte bara säga att jag postar frågan här i ditt senaste inlägg så fler läsare får se dina svar som för övrigt är mycket informativa och hjälpsamma!

  1. Nu har jag tips på lite skybarer, Cheap Charlies att köra barhäng och dra till Narz framåt småtimmarna, men har du något tips på någon bra nattclub, förutom RCA området, mellan 22-02. Jag gillar inte egentligen att planera vart man ska o.s.v. men jag har lärt mig efter mina besök att BKK är så jävla mycket roligare om man vet vart man ska. Och vem bättre att fråga än dig?:)

  2. Har du något tips på en skräddare? Det kryllar som bekant med dem överallt men tänkte sy upp ett par snygga “casualskortor” som man kan ha utanför byxorna samt ett par lite mer stilrena till jobbet. Så lägger gärna lite extra bara man får bra material och de blir bra gjort.

  3. Vart handlar du kläder? Kan man hitta något mittemellan fake kläderna på MBK och de västerländska märkena, Lacoste, Dolce o.s.v.? Det var över 3 år sedan men tyckte mig kunna köpa riktigt snygga skjortor och jeans i något köpcenter, ca 1000-2000 bath styck och tror en del var thailändska eller asiatiska märken.

  Tack för att du tar dig tid!

  God jul!

 2. bangkokinfo says:

  Hej David,

  Barer
  Om du tar några järn på CC, så tycker jag du ska testa några andra bra barer i soi 11. Bistro Oskar vägg i vägg med BED är riktigt hett just nu. Sen är ju ett par drinkar på Nest i Le Fenix Hotel aldrig fel? Oskar eller Nest rätt kväll så behöver man inte gå vidare. För mellan 22-02 finns många alternativ: LED på RCA är bra. Utanför RCA så tycker jag du kan testa The Club på Khao San Road. Glow på soi 23 rätt kväll är bra. Kolla deras hemsida. Saxophone vid victory monument för en skön live kväll med blues och jazz kanske. Kanske inte låter så spännande, men kan bli röjigt när 400 thaiare kommer igång runt midnatt.

  Skräddare:
  Ingen expert på det men flera kompisar är nöjda med Barons mellan soi 5 och 7 på Sukhumvit. De greppar med slim fit. Jag ska testa dem själv framöver.

  Kläder:
  Siam Center framförallt på våning fyra har en del kul lokala märken. Vissa skjortor från märket Dapper (de har flera olika butiker (bland annat våning 2) med lite olika inriktning). Sen är ju adidasbutiken stor och kul. Armani Exchange är värt ett besök även om det inte är lika kul designs längre tycker jag. LAcoste kör en del asiatiska serier som man inte kan köpa i Europa, vilket är kul. Massimo Dutti har en Asian Fit på vissa av sina kläder som passar mig bra, så jag gillar den butiken. Just nu 30% rea om du har vägarna förbi. Sen runt Siam Square finns ju sjukt många bra lokala designers. Likaså på JJ på den hippa avdelningen.

  Verkar som det blir båda bira och shopping i helgen efter detta….

  Bangkok – Never a dull moment!

 3. cecilia says:

  hej. vilket bra tips av dig om siam square.

  jag undrar har allt vatten i BK forsvunnit?
  vi ska till BK om 3 dagar.

  undrar oxa vilker ar vart att besoka MBK eller Siam square…min man gillar markesklader. i bra kvalitet och det ska vara i orginal marke.

  det ar fina bilder i din blogg.

  cecilia

 4. David says:

  Härligt tack Bangkokinfoblogg!

  Nu bär det av! Får passa på att önska en riktigt God Jul och ett gott nytt år!

 5. bangkokinfo says:

  David. hoppas du får en trevlig resa till Bangkok.

  Cecilia.
  Centrala bkk är torrt. det är väl vissa delar norrut som fortfarande kan vara lite blött. men vet inte riktigt om jag ska vara helt ärlig.

  MBK ligger precis vid siam square och shopping centren Siam Paragon, Siam Center och Siam Discovery. Ni hinner nog med allt på en dag.

  MBK ligger vägg i vägg med varuhuset Tokyu som påminner om ett gammalt åhlens (?). MBK har mycket kopior men det finns några originalbutiker också. Tokyo har mycket basmärken som Levis och liknande.

  På de tre Siam-varuhusen är det äkta märkeskläder. Just nu är det rea på här och där. Så finns en del att fynda. Siam Sqaure är ett myller av småbutiker där man kan hitta mycket skoj om man vill.

  Ett varuhus som jag tycker är skönt att spring runt är Emporium vid BTS-stationen Phrom Pong. Vauhusdelen är mindre än Paragon, men är lättare och trevligare att spring runt i tycker jag.

  Tack för kommentar om bilder. Hoppas ni får en bra resa till Bangkok.

Leave a Reply