Chuwit

Den 3:e juli är det val här. Ett av de mindre partierna som ställer upp är Rak Prathetthai som leds av Chuwit Kamolvisit. Man går som vanligt till val med att man vill stoppa korruptionen. Chuwit själv ägde tidigare flera av stans största bordeller där man regelbundet mutade hundratals poliser för att hålla affärerna igång.

I januari 2003 lejde han 600 män för att fullständigt demolera ett område vid Sukhumvit som han själv ägde men ville bli av med hyresgästerna som mestadels bestod av  små affärer, resebyråer och barer i trähus. Efter det fick Chuwit spendera en månad i finkan innan han blev släppt mot borgen. Något som gjorde honom mycket upprörd och han började avslöja namnen på flera höga polischefer som han mutat. Det ledde till att polisen “raidade” bordellerna och han var senare tvungen att sälja dem.

Han tänkte först bygga hotell på området som demolerades mellan Sukhumvit soi 8 och 10 men har idag gjort om till en park, Chuwit Garden, som är öppen för allmänheten varje dag mellan 05.00 – 11.00 på förmiddagen och mellan 15.00 – 19.00 på eftermiddagen

Chuwit har också gjort sig känd för sina reklamtavlor runt om i Bangkok där han basunerar ut olika, ganska knäppa saker. Bangkok Post har inför valet interjuvat honom på video. Titta själva för att få se en livs levande gangsterpolitiker :) Kan det vara så han han engagerat sig som politiker endast för att få någon personlig vendetta på polisen? Utan korruptionen skulle han själv vara en mycket fattigare man bakom lås och bom.

Läste ett blogginlägg om Sathorn Unique Tower. Bangkoks största spökbyggnad som lämnades åt sitt öde efter Asienkrisen 1997. Den är byggd i samma stil som State Tower inte långt där ifrån. Kul att få se lite bilder inifrån. Har varit utanför och tittat men själv aldrig vågat gå in.

This entry was posted in Bangkok allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Chuwit

  1. Kan man bli straffad om man går in i byggnaden? Jag va där å kollade förut och det är ju inte direkt svårt att ta sej in =)

  2. bangkokinfo says:

    Jimmie, man kan säkerligen straffas om man gör intrång på någons privata mark. Jag var faktiskt förbi i veckan och kollade lite också. Jag hade ingen kamera med mig. Inte så mycket att fota kanske. Vild gissning är att det kommer se annorlunda ut på plöatsen inom tre år.

Leave a Reply