Chocolate Ville

Var och käka igår på nya medelklass-favoriten Chocolate Ville. Enda sen restaurangen öppnade december förra året har det varit fullt i princip varenda kväll och även nu måste man reservera bord nån vecka i förväg och vara på plats redan 17.30 för att få bord. Kan rekommendera att man först tar bordet för att visa att man är där och sen spatserar runt någon timme, tar bilder och väntar på att solen går ner och sen beställer in maten.

Chocolate Ville är uppbyggt som en gammeldags västerländsk by med små söta hus och en kanal komplett med trampbåtar och fyrtorn i mitten. Mysigast att sitta vid vattnet men så här under regnsäsong är det tur att det även finns mycket platser under tak.

På menyn hittar man både internationella rätter och thaimat som håller bra kvalité. Prövade inte själv men deras revbensspjäll ska vara en höjdare. Gillade laxsalladen som var en ny variant av thaisallad jag inte sätt förut.

Gänget bakom Chocolate Ville är samma som driver restaurangen Wine I Love You, som nyligen öppnat en till filial i Mega Bagna, så det finns över 200 olika sorters vin att välja på (men glöm inte att säga till om du inte vill ha kylt rödvin!) och ett bra utbud av importerade ölsorter på fat.

Största nackdelen med restaurangen är att den ligger långt bort i Bangkoks nordöstra förorter på en nyöppnad sektion av Kaset-Nawamin Road. Enklaste sättet att ta sig dit är med tunnelbanan MRT till Lad Praow och sen ringa till restaurangen och be dem förklara vägen för taxichauffören.

Regeringen har åter igen beslutat sig för att höja skatten på alkohol och tobak. Vilket innebär att ett paket cigaretter går upp med ca 6 baht och sprit mellan 20-50 baht per  liter baser på ren alkohol. Har senaste dagarna sett många som hamstrat cigarettlimpor för gamla priset. Minns förr när ett paket Marlboro kostade 55 baht och en stor Singa 50 på seven 11. Läs mer här.

This entry was posted in Restauranger and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply