Center One

Hade igår ett ärende på soi Rangnam, så tog BTS till Victory Monument. Det är ett livligt område inte långt från centrala stan och är Bangkoks största busshubb. Säkert över 100 000 personer som passerar där över gångbroarna varje dag.

I ena hörnet av området ligger, eller låg, Center One, en shoppinggalleria som vart nästan helt utbränd under rödtröjornas demonstrationer i våras. Då såg platsen ut som ett riktigt bombnedslag. Nu hade man jämnat ena byggnaden med marken medans den större genomgår en väldigt omfattande renovering.

Jag antar att man inte har samma budget för uppbyggnaden som Central World. Så det lär väl dröja ett tag innan de öppnar igen. Eller man kanske, som i Stockholm, satsar på infartsparkering. Så miljövänliga Bangkokbor kan parkera bilen och ta Skytrain istället, hehe.

Att Thailand är korrumperat det vet vi alla. Men landet rankas betydligt sämre än jag trodde. Mer fakta i Bangkok Post. Att Thailand dessutom ska vara värd för ett internationellt möte om korruption anser jag lite kul. Och man valde konstig rubrik när man ska berätta om något dåligt: “Thailand scores high in corrupt list”

Nu har inbjudningarna till helgens alla Halloweenfester börjat trilla in. Här är en från Narz. De kör hela helgen. Enligt uppgifter garanterat till 05.00 varje kväll.

Shock 39 på Petchaburi soi 39 kör också Halloween fest. Bäst utklädd får 10 000 Baht i prispengar. Dock vet jag inte om Shock 39 kommer slå ordentligt. Men det är en helt personlig åsikt. Jag har inte varit impad de kvällar jag varit där, men det kanske svänger. Sen har de säkert sparkat personen eller firman som gjorde deras Halloween flyer. Felstavad adress till hemsidan två gånger. Svagt!

Översvämningarna fortsätter. Jag var nere en sväng vid floden igår. Vilka styrka forsande vatten har.

This entry was posted in Bangkok allmänt. Bookmark the permalink.

3 Responses to Center One

 1. Erik Johansson says:

  Som boende i Bangkok så följer jag din blogg med stor glädje och tackar för alla tips man får.

  Tänkte bara kolla om du har mer koll på Scandinavian Deli som tydligen ska öppna imorgon enligt vad du hört? Försökt att googla men hittar ingenting. Slår de upp portarna imorgon (torsdag)? och hur hittar man till deras butik?

  MVH
  Erik

  • bangkokinfo says:

   Hej Erik,

   Tack för att du följer bloggen.
   Scandinavian Deli ska öppna idag vad jag förstått. Jag hade ju bäst kontakt med Johan (som blev knivdödad av sin fru). Det ska ligga precis efter Rembrandt Hotel på Sukhumvit soi 18.

   Hemsidan deras är inte heller uppe ännu. Men jag ska försöka ta reda på mer info. Tyvärr kan jag nog inte åka dit idag, men ska kolla upp så gott jag kan.

 2. bangkokinfo says:

  Hej Erik,
  den info jag fått fram idag är att öppningen är något förskjuten. Vet ej dock till när. Återkommer!

  //Bangkokinfo

Leave a Reply