Blir det bättre nu?

Blir det bättre nu gällande översvämningarna? Förhoppningsvis, ja! Men det verkar vara dubbla budskap från myndigheterna. Yingluck säger en sak, och andra myndighetspersoner säger något annat. Jag hoppas att allt löser sig, även om tyvärr 400 människor fått sätta livet till. Många därtill har blivit av med hus och annat. Tragiskt. Thonburi kan tydligen fortfarande drabbas ännu mer. Läs mer i Bangkok Post.

En sak är säker. Det kommer ta lång tid innan de drabbade områdena kommer att torka upp.

I centrala Bangkok så var det samma läge idag egentligen. Inga översvämningar. Dock var västra, norra och östra Bangkok fortfarande översvämmat. Trafiken är verkligen ingenting i jämförelse, till grabbarna som kör mc-taxi och även motorcykelbudens stora glädje. Satt på mc-taxi i 140 km/h igår…Nuff’ said!

En kompis till mig berättade hur han såg hur en teve-journalist från känt mediabolag försökte skapa en “scen” vid ett översvämmat område. Det vill säga, de försökte få det att se värre ut än det var. De bad thairare göra en sak och se mer ledsna ut. Trist, bara för att skapa nyheter. Det är väl illa som det är.

Mätte nivån på två olika ställen längs klongen bakom Paragon och andra centrala områden. På ett ställe cirka 10 centimeter lägre än för fem dar sen. På andra stället i stort sett samma nivå, men det kan bero på flera orsaker, så inget vetenskapligt i det.

Glömde bort att skriva om detta för en vecka sen. Men man har börjat julskylta på sina håll i Bangkok. Mest tydligt utanför Palladium Shopping World (tror jag det heter) nere på Petchaburi. Där står bland annat två vita glittrande gigantiska isbjörnsfigurer utanför entrén. Och idag såg jag julskyltsmaterial ligga på marken utanför MBK. Känns som vanligt väldigt tidigt! Vi får se när neon-skyltar och annat kommer upp, eller har jag missat nått.

Och nu har inbjdningarna för nyårsfesterna börjat komma via mailen. Hold your horses, guys!

Bangkok – Never dull moment!

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Nattliv, Områden and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply