Blandad helg

Igår fredag vart det middag med kompisarna följt av en utgång som slutade framåt småtimmarna. Det har verkligen varit upp och ner den senaste tiden vad gäller öppettiderna i stan. Förut brukade det vara några månader i taget när allt hade öppet länge följt av perioder av strikta poliskontroller som tvingade alla sena ställen att stänga vid 02. Nu verkar det mer skifta från vecka till vecka och igår var allt öppet som vanligt. Bevittnade för ovanlighetens skull ett stort slagsmål mellan två tjejgäng. Antagligen ett svartsjukedrama. Väldigt sällan man ser bråk på krogen annars.

Fortsatt förhöjt säkerhetsläge efter bombdådet i veckan. Man kommer bland annat att sätta upp 10.000 nya övervakningskameror över stan samt skärpa säkerhetskontrollerna på flygplatsen.  Säkerhetspolisen ska även få ökade tillslag för att bekämpa terrorismen. Bra att man tar till åtgärder men har vi inte hört samma löften tidigare utan att någonting hänt i praktiken?

En app till smartphones som blivit otroligt populär den senaste tiden är SimSimi som betyder uttråkad på koreanska. Det är en chatrobot i form av en gul liten kyckling som man har en slags låtsas konversation med. I andra länder är den främst personer i nedre tonåren som använder appen men här går den hem i alla åldrar. Redan en vecka efter att den lanserades på thai stötte dock SimSimi på patrull från kulturministeriet. Chatroboten lär sig vad andra användare skrivit till den tidigare och svarar därefter. SimSimi pratar därför mycket snusk och fula ord vilket fått myndigheterna att gå i taket. Efter deras påtryckningar har nu den koreanska tillverkaren stoppat versionen på thai men den finns fortfarande tillgänglig på engelska. Den som postar ett screen-shot av en anstötlig SimSimi konversation på facebook, vilket blivit populärt, hotas nu med dryga böter.

En annan app som blivit poppis är japanska chatprogrammet Line. Det är liknande WhatsApp och lämpar sig bra för gruppchat och man kan även ringa till andra användare (vilket fungerar sådär men Thailands “3G”nät). Men Line har främst blivit populär för de tecknade figurerna man kan skicka till varandra.

För egen del har jag oftast telefonen på ljudlöst numera. Det börjar bli för mycket pipande från alla olika appar. Tycker folk runt hela värden börjar bli smått beroende och är ständigt uppkopplade och vill kommunicera på facebook, skype, viber, whatsapp, line och annat.

  k

För den som missade Calvin Harris på Bed i torsdags så spelar han även nu på tisdag i Pattaya.

This entry was posted in Bangkok allmänt, Nattliv and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Blandad helg

 1. Sabbe says:

  Nu börjar vi bli Oroliga, men vi saknar dina uppdateringar, då vi är inne på daglig basis och kollar till dig. Hoppas vi hörs snart igen :)

 2. Madeleine Gbg says:

  Samma här – vars e du? :-)

 3. DD says:

  Samma här – lite saknad! Ytterst lite, oro.. Stor glädje att Du finns,
  och säkert dyker upp – då vi behöver Dig som bäst!

  DD

 4. Kiera says:

  har försökt hitta en trevlig blogg skriven av någon bosatt i thailand som ej är en “reseblogg” – så riktigt kul att jag hittade din. gillar att du skriver personligt och lättsamt samt delar med dig av andra saker som nyheter i thailand. har själv bott i thailand i 9 månader och flyttade tillbaka till sverige några månader sedan. oh well, keep up the good work :)

 5. bangkokinfo says:

  Hej och tack för alla trevliga kommentarer! Har varit väldigt upptagen på senaste tiden så bloggen har tyvärr fått lida. Uppdatering kommer till helgen! Mvh//Bangkok Info

Leave a Reply