Big C öppnar igen

Idag slog Big C Supercenter vid Ratchaprasong åter upp portarna igen. Varuhuset har varit stängt i nästan 10 månader. Först på grund av rödtröjornas ockupering av området. Sen för att bränderna, i slutskedet av demonstrationerna, förstörde hela entrén och mycket av innandömet.

Vet egentligen inte hur mycket som blev förstört inuti men man har i alla fall passat på med en ganska omfattande renovering. Även fast lokalen i sig är sig lik. Food courten öppnar inom kort men de översta våningarna med bio och annat var fortfarande helstängda.

Öppningen firades med massa jippon och gratisprover. Vilket var populärt bland studenter.  En anställd verkade uppriktigt glad och hälsade  “Welcome to Big C. Now we open again!”

Tillskillnad mot Siam Paragon och andra flotta gallerior i city är Big C ett mer folkligt varuhus. Påminner lite om Åhlens i mindre städer hemma. Perfekt för den som ska storhandla.

This entry was posted in Shopping and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Big C öppnar igen

 1. Madeleine Gbg says:

  Kul! Finns ju ingen roligare än att gå i matvarubutiker och kika och Big C besökte vi för några år sedan i jakt på blöjor till dottern! :-) Kändes som att gå hemma på ICA Maxi och handla. :-) Även på Koh Lanta har vi ett “ICA Maxi” och även ett “COOP”, små butiker med jordtrampat golv som vi inte vet vad de heter och som vi döper för att lättare kunna förklara. Ja så kul har vi på semestern! ;-)
  Gillade filmen från Shabushi men blir stressad av alla små grytor som ångar och puttrar och som man då förmodligen ska tillaga maten i – hinnar man äta på 1 tim och 15 min? :-)
  /Madeleine

 2. bangkokinfo says:

  Hej Madeleine,

  Ja visst hinner man äta på en timme och 15 min. Maten kommer ju snabbt på bandet och den behöver inte kokas mer en nån minut. Man brukar vara proppmätt efter tre kvart :)

 3. Madeleine says:

  :-) då kanske vi får testa det då i april under våra Bangkok dagar. Låter kul i alla fall!

 4. bangkokinfo says:

  Det tycker jag verkligen. Finns i alla större köpcentrum :)

Leave a Reply