Begravning, rödtröjor och upprörda diplomater

Johan Winlöf

Idag söndag begravdes Johan Winlöf som knivmördades av sin frun den åttonde september i Bangkok. Jag skulle ha gått dit om jag inte fortfarande varit för svag efter min matförgiftning. En buddistisk begravningsceremoni är ju lite speciell. Jag har träffat Johan vid flera tillfällen genom åren: på hans kontor, på hans boxningsgym, och på sociala evenemang. Det hela känns väldigt overkligt. Att hans fru stuckit kniven i en svensk tidigare visste jag inte om innan. Det blir allt skummare. Och tack vare hennes speciella försäkring så var frugan ute ur häktet endast 48 timmar efter dådet trots att hon erkänt sitt brott. Mer information på Jan Källmans blogg.

Rödtröjor

Idag var rödtröjorna tillbaka i tusentals i centrala Bangkok. Det är på årsdagen sedan Taxen avsattes 2006 i den oblodiga militärkuppen. Det är idag också fyra månader sedan 91 människor fick sätta liven till i oroligheterna i Bangkok. Det hela verkar ha gått hyfsat fredligt till idag. Flera shoppingcenter stängde dock tidigare då de var oroliga för strul. Fredliga demonstrationer är helt ok tycker jag, hoppas de kan hållas fredliga framöver också.

Saudi diplomater

Saudiarabiens ambassad börjar bli alltmer upprörd över hur Thailändska myndigheter behandlar ett gammalt mordfall av en medborgare och affärsman från Saudiarabien. Jag kan förstå dem även om jag inte är insatt i fallet. Men att promota en mordmisstänkt polis känns ju sådär. Men jag gillar bäst hans kommentar om att han haft förståelse och tålamod när man har haft med 17 (!) thailändska regeringar att göra i denna fråga. Läs mer i The Nation.

Avslutningsvis så vill jag bara skriva att jag njöt av Berbatovs hattrick på Liverpool idag. Snygga mål allihopa. Nu är det valvaka på Sveriges Radio som gäller.

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply