Bangkokinfo i När & Fjärran

Wilda Nilsson  som har bidragit till bangkokinfo.se är med i en panel i det senaste numret av resetidningen När & Fjärran.

 I veckan har Hillary Clinton varit här och för USA’s räkning utlovat 10 miljoner dollar (300 miljoner baht) i bistånd för att bygga upp landet efter översvämningarna. Bland annat ska pengarna gå till att reparera Don Muang, 10 polisstationer och att restaurera skadade tempel i Ayutthaya.

En av värdens främsta experter på översvämningar, holländaren Verwey, säger nu att Bangkok kommer vara torrt igen till början av december. Han ger översvämningarna en 7:a på en skala från 1-10 och kritiserar samtidigt myndigheterna för att man skött krisen dåligt.

Bangkok sjunker med ett par centimeter om året, vilket i framtiden kan leda till betydligt värre översvämningar. Forskare och experter har varnat för det länge men lite har gjorts i förebyggande syfte. Huvudstadsbladet uppmärksammade det nyligen i en artikel. Tack Christian, Södertälje för länken!

Det märks på trafiken att fler kommit tillbaka till stan nu. Men fortfarande är allt lågt från vanligt.

Drar till gymmet nu. Vi hörs senare!

 

This entry was posted in Bangkok allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Bangkokinfo i När & Fjärran

 1. PER says:

  Vilka är ni andra som skriver ? När dyker de upp lite bilder på Er ?

 2. Jag gillar fröken Nilssons spaningar! Jag tycker också om, Bills frillas löften om bidrag! Att lilla systern får dåligt betyg – beror nog mest på att hon valde fel stövlar.. Och att hon inte kan trolla!

  Oavsett vilken färg man väljer att ha på skjortan – förträder man något gott! Själv hävdar jag envist.. Att det finns inget gott, inget ont.. och absolut inget rättvist.. Nej ingen sanning heller! BARA kärlek finns! Att ge kärlek, att älska sin fiende.. Att vända andra kinden till! Eller?

  Dorvaldin (mannen som försöker sprida Kärleksbudskapet)

 3. Man kan ju undra om Caroline Engvall har varit nån annanstans än på Lanta när hon säger att Long Beach är Thailands bästa strand?

 4. Pingback: RES: Dhaka, Bangladesh + Sida « Wilda Nilsson – Frilansjournalist

 5. bangkokinfo says:

  Per: Observera att Wilda bidragit och bidrar mest till hemsidan inte bloggen. Jag som bloggar ligger lågt.

  Dorvaldin: Kärlek kan man inte få för mycket av.

  Jimmie: Ingen aning. Lanta kan du bättre än nån annan, eller? Men du har väl flyttat nu, Long Brach kanske fått ett lyft?

Leave a Reply