Bangkok

Jag var nere vid beergardens utanför Central World igår. Jag hade kompisar i stan i affärer. Vi tog Tiger-tältet. Det var trevligt med lite snacks och öl. Det är en trevlig Bangkoktradition, med dessa öltält. I morse var jag iväg på ett viktigt möte, så nu förtjänar jag att koppla av lite. Så det blir poolen.

Många kompisar som kommer på besök över jul och nyår igen. Förhoppningsvis har jag tid att träffa dem, har mycket jobb in bokat under december.

Kim som sitter häktad knarkaffärer får vänta på rättegång. Läs mer här.

Ikea öppnar i november 2011 enligt denna artikel.

Jag återkommer med lite tips till helgen och december inom kort. Det är dock många aktiviteter på gång under december över hela stan.

This entry was posted in Aktiviteter, Hotell, Nattliv, Områden and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Bangkok

 1. Anders says:

  Hej!
  Stort tack för en riktigt bra blog!
  Jag har varit i Bangkok 6-7 gånger, och bloggen ger mig mycket information.
  Då jag kommer tillbringa jul och ev. nyår i Bangkok vore det bra med lite information om vad som händer då. Finns det några “måsten” eller traditioner gällande dessa helger? Jag har varit i Chinatown under det Kinesiska nyåret några gånger, riktigt udda och roligt.

  mvh
  Anders

 2. bangkokinfo says:

  Hej Anders,

  tack för uppskattande kommentarer. Det är alltid kul att höra.

  Jul = Det arrangeras en del julevent från olika svenska håll om man vill göra det. Har dock inte sett något konkret som jag fastnat för ännu. Men annars så ordnas det ju en hel del parties på vanliga nattklubbarna. Något slags jultema med olika band eller dj’s.

  Nyår = klassiker är ju att trängas ordenligt utanför Central World. för tolvslaget. Annars brukar det vara bra nere vid floden om man vill se fyrverkeri. Flashiga hotellrestauranger tar ut överpriser. Till exempel om man vill fira på Sirocco så gå dagen innan om man vill se utsikten. På nyår löjligt dyrt.

  Partymässigt så är det utsträckt över flera dagar från jul och till nyårsdagen. Själv tycker någon dag innan nyår är bättre. Förra året gjorde jag en barhopping på 4-5 ställen på själva nyårsafton. Det var helt ok. Nyår är ju rätt avslappnat på det sättet att man inte behöver klä upp sig. Några ställen vill ha entré, men annars helt ok. Man behöver inte boka upp sig. Visst, ska man till RCA så bör man ju vara ute i god tid, då det brukar vara sjukt mycket folk där på nyår.
  Jag ska hålla utkik och tipsa här på bloggen.

  mvh//Bnagkokinfo

 3. Peter mårdh says:

  Jag undrar om dessa beergarden utanför central world finns hela tiden,vi besökte beer changs beergarden i november och ska till bangkok i april och hoppas den är kvar

 4. bangkokinfo says:

  Hej Peter,

  nej, tyvärr inte. De sätts upp i november och avslutas på nyårsafton numera. För några år sen hängde de med in en bit på nya året, men det försvann för några år sen. Dock har Singha en året runt beer garden nere på Asoke. Om det är för varmt så kan man sitta inomhus i luftkonditionering, men det är mysigare utomhus.

 5. Peter mårdh says:

  Det är mest chang jag är ntresserad av och jag fick köpa lite bartillbehör av dom och om dom hade varit kvar hade jag tänkt köpt ett öltorn bla. om du vet nåt annat ställe som beer chang har eller man kan handla div. bar tillbehör så tar jag tacksamt mot info tack på förhand

 6. bangkokinfo says:

  JJ Weekend market kan j vara ett ställe för öl-tillbehör. Sen finns det många restauranger som kör öl-tornen året runt. Håller ögonen öppna.

Leave a Reply