Bangkok: vad händer?

Ok. Det kan inte vara lätt för Yingluck och andra beslutsfattare i Thailand nu. Mycket tjafs och vad som ska prioriteras. Och det måste vara jobbigt med att man inte lyckas hålla vattnet borta från centrala Bangkok. Samtidigt så är det många på andra orter som lider.

437 döda nu sedan katastrofen började drabba Thailand. 20% av Bangkoks yta ligger nu under vatten.

Flera kompisar i Thonburi är nu drabbade. Tycker verkligen synd om dem.

Det populära Safari World ligger nu under 80 centimeters vatten.

Busstationen i Mo Chit planeras att flyttas tillfälligt. Kan vara bra att veta om man nu ska åka buss. Tågnätet både norrut och söderut är drabbat. På flera ställen är det enkelspår, och man kör inte på nätterna. Så till exempel de som ska till full moon party som brukar ta nattåget söderut får tänka. De finns bussar från Khao San Raod om man vill testa det.

Det känns som vattnet kryper allt närmare centrala Bangkok som ogräs som breder ut sig. Lite halvt obehagligt. En sak kan man konstatera efter dagens utflykt på stan är att det är väldigt lite turister. En del familjer ser man ju, backpackers likaså. Dock ser man ju väldigt lite kinesiska busslaster och liknande. Bangkoktrafiken är human.

Några bilder från idag. Dessa två vid ett bygge. Ser kanske inte så märkvärdigt ut om man tittar på bild ett. Men på bild två ser man att killen längst fram i skjorta, Converse och utan hjälm vid kanten inte ens har någon säkerhetslina på sig och står endast nån meter från kanten. Nåja.

Och för alla “shoppers” så verkar det som renoveringen av ZEN i Central börjar bli klar efter nedbränningen förra året.

Sand på väg att bli sandsäckar?:

Idag öppnade IKEA i Bangkok. Detta i en något nedbantad version på grund av översvämningarna. Endast lite svensk musik och den traditionella vedsågningen (istället klippning av band) var det som hände egentligen.

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Sevärdheter, Shopping, Transport and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Bangkok: vad händer?

  1. kim says:

    Hej
    såg bilden från world trade, vet du hur d blir med beer garden där utanför i år?

    grym blog !!!

  2. bangkokinfo says:

    Kim, Tack för uppskattande ord. Beergarden körde förra året. Det enda jag kan tänka mig nu är att översvämningarna kan sätta stopp för det hela. Det är ju en stor process att dra igång det. Många stora event nu under november är redan avbokade, så man vet inte. Hoppas dock att de kommer som de ska. Tveksamt om det blir nån på taket som för två år sen, dock, eftersom det var på taket av ZEN.

Leave a Reply