Bangkok uppdatering

Jag var runt på stan lite i morse. Silom, Sathorn, Siam Square, Rama 1, Chitlom, och bort mot Sukhumvit = Torrt. Skönt om det kan hålla i sig, tycker dock synd om alla drabbade såklart.

Även om det har mulnat på lite nu så sken solen ordentligt tidigare idag. Militärhelikoptrar drog över stan ett par vändor. Trots att det är utlyst helgdag idag så var skytrain nästan lika fullt som vanligt i morgonrusningen. Biltrafiken var lite segare än vanligt.

Några tips.

Många event avblåsta men många kör på som vanligt än så länge. Kan vara läge att slå en signal innan man åker till ett hotell, restaurang, bar eller eventarrangör för att få senaste nytt!

Scandeli kör ärtsoppa och pannkakor ikväll. 349 baht inkluderar punch och en bira också. Bra start innan man drar ut ikväll. Tror nog det kommer vara en del folk på stan ikväll om jag känner thaiarna rätt. Om inte annat så har Scandeli ostbågar och lite annat snacks som man kan bunkra upp för en helg framför DVD’n.

Halloweenfester är det överallt fredag, lördag, söndag. Bara välja och vraka. För er som hänger på Khao San Road är det väl bara hänga kvar då det kommer vara en del event där. Ska försöka kolla upp vilka ställen som kör Halloween vilket fall som helst.

Återkommer. Bangkok – Never a dull moment!

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Nattliv and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Bangkok uppdatering

 1. Maya says:

  Bra uppdateringar om hur läget är i Bangkok nu! Vi följer med spänning eftersom vi ska åka dit om 14 veckor, ja det är ju lite tid kvar men oro och funderingar finns givetvis ändå.

  Bilder ser vi fram emot, även där det är torrt så att säga. Vi kommer bo i Silom/Sathorn där vi brukar bo är det tänkt, men har i Sverige hört att några ställen av de vi tänkt besöka är översvämmade. (China Town, Grand Palace, MBK, Terminal 21 mm. står på listan). China Town och Grand Palace har enligt uppgifter blivit översvämmade.

  Enligt svenska TV-nyheterna imorse flyr Bangkokbor till Pattaya och Phuket, då blir vi oroade att Hua Hin, Bang Saphan mm blir “uppbokade” så att vi kanske inte får tag på boende. Och hur är det med flygtrafiken till Suvarnabhumi? Har förstått att man där har gjort temporärt boende för Bangkokbor som flyr översvämningarna med tält o.s.v.

  Enligt svensk TV ska man kolla upp flygplatser och vägar att de fungerar så man tar sej fram innan man åker till Thailand. Men visst, vi har ju några veckor kvar, fast vi har vänner som åker dit snart…

  Återigen, tack för en bra blogg och bra info!
  Ha en fin dag och Ta hand om Er!
  // Maya

 2. Maya says:

  PS! Hoppas det är okej att jag länkade hit från vår blogg igår :)

 3. Jennifer says:

  Hej! Jag och en kompis ska åka till bangkok till våren, jag själv har varit där några gånger redan. Älskar staden! Men jag lite funderingar som jag hoppas att du skulle kunna hjälpa till med. Jag älskar Platinum, shoppar alltid hur mycket som helst där. Och från Platinum är det inte så långt att gå till Siam paragon,discovery, MBK osv. Har bott på Amari watergate mittemot Platinum, men det var väldigt dyrt..Så har du tips på ett bra hotell(gärna 4-5 stjärnigt, men till ett bra pris!) någonstans mittemellan? Och vad kallas området som Platinum ligger i? Tack för en toppen blogg! Mycket bra tips och ideer!!

 4. bangkokinfo says:

  Hej Maya och Jennifer,

  Jag återkommer med hotellfrågorna inom kort.

  Men som det ser ut i centrala Bangkok idag är det ok, dock ska vattnet peaka om cirka 48 timmar dvs på lördag. Det är väl det som blir testet.

  Den stora floden Chao Phraya sväller mer och mer, det rinner över vid pirerna och även in till Royal Palace sen igår.

  Som det ser ut nu kommer även Suvarnabhumi och vägarna dit och från klarar sig. Om vägarna svämmar över så finns tåget.

  Jag ska se om jag kan lägga upp fler bilder inom kort också. Det är mycket som business as usual dock. Det är många som tagit chansen att fly till Pattaya och Hua Hin.

  Och oavsett om innersta delarna av Bangkok svämmar över eller inte så har 373 människor fått sätta livet till, vilket är en katastrof i sig. Många av förorterna kommer att svämma över. Vi får hoppas på det bästa dock och att det vänder. Dock kommer det ta lång tid innan allt vatten sjunker undan.

  Återkommer löpande!

 5. Maya says:

  TACK för jättebra info. Det är så hemskt att många fått sätta livet till, och alla de som kanske förlorat sina hem, sina ägodelar och allt. Jag undrar ju hur allt kommer vara då vattnet dragit undan, tänker mej all lera, alla bakterier, alla vattenskador och underminerad mark. Är självklart orolig för det kommer kanske påverka vår resa ändå, utan vattnet. Det blir nog att i vart fall skydda sej med Koleravaccin.

  Till Jennifer!

  Pratnuam heter området där Platinum ligger och man kan hitta väldigt bra hotell och priser via Agoda.se :)

  Vänliga hälsningar
  // Maya

 6. Maya says:

  Korr: Pratunam (stavningen var inte med mej riktigt)

 7. Jennifer says:

  tack maja! :)

 8. Jennifer says:

  perfekt, tack så mycket! :)

Leave a Reply