Bangkok – Shoppingens Mecka?

Jag har skrivit en del om shopping nyligen. Siam Center är nyrenoverat, Gaysorn Plaza ska renoveras upp till the “The House of Luxe”. Här kommer mer.

Siam Square One som jag också skrivit om tidigare kommer att öppna i december. The blir två våningar med lokala märken, en våning med internationella mode- och lifestylemärken, Sen blir det ett par våningar med gadgets, restauranger, banker och dylikt. Det kommer också bli en trädgård på taket.

Redan den 25 februari öppnar SOHO på Bamrungmuang Road. Minst våning B1 och B2 kommer ha öppet dygnet runt. Där kommer det erbjudas kläder till grossistpriser. Där kommer det även finnas en supermarket och restauranger som har öppet dygnet runt. Go go go….

I slutet av 2013 öppnar In Square med över 50 000 kvadratmeter över åtta våningar vid Jatujak weekend market.

Mode, it, möbler, banker, spa, restauranger står på menyn. När de öppnat kan man lätt besöka det området sju dagar i veckan.

Brevid Central Chitlom öppnar i december Central Embassy. Det blir åtta våningar shopping och drygt 20 våningar lyxhotell. Det kommer byggas en bro in till Central Chirlom som även det ska renoveras.

När kommer turistfavoriten MBK renoveras för att hänga med?

mbk-bangkok

This entry was posted in Shopping and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Bangkok – Shoppingens Mecka?

 1. smurf1975 says:

  Bangkok e verkligen magiskt men det vet du ju redan att jag tycker :) Så jag e inte alls avis på dig… Om nu MBK renoveras ngn gång i framtiden hoppas jag de håller samma stuk som nu med blandat butiker/marknad.

  • bangkokinfo says:

   Inte aning om MBK ska renoveras, men om det blir så lär det ju bli höjeshyrning och vad som händer då kan man ju bara gissa.

 2. Magnus says:

  Vilken tur, det behövs verkligen en galleria eller två i Bangkok… ;)

  Undrar vad staden hade varit utan alla köpcentrum? Det hade inte varit så mycket att titta på antar jag, man går snabbt igenom alla intressanta icke-shopping-orienterade turistattraktioner.

  • bangkokinfo says:

   Det blir allt fler så kallade “lifestyle malls”, dvs där man kan göra mycket annat än bara shopping; gå på bio, åka skridsko med mera.
   Dessutom tycker jag det finns väldigt mycket att göra och se i Bangkok även under dagen. Jag anser att staden i sig är en attraktion. Jag kan lätt försvinna timtals i Chinatown, Indian Town och på olika marknader. Lägg till alla gallerier, museum och annat som är väl värda ett besök. Men visst Bangkok lever upp kvällarna och nätterna.

 3. Fredrik says:

  Hej, trevlig blogg! Kul att läsa om bkk.

  Var där sist i februari i år.
  Då var det ett bygge på gång, mittemot siam paragon på andra sidan bts stationen.
  Är det en ny galleria som byggs?

 4. bangkokinfo says:

  Hej Fredrik,

  Japp det är en ny galleria som byggs. Siam Square One. http://www.siamsquareone.com

Leave a Reply