Bangkok – Never a dull moment!

Bangkok snurrar på. Varmt den senaste veckan med kinesiskt nyår och lite annat. Folk hälsar på i en jämn ström. Chinatown var kul under kinesiska nyåret, men gillar det bättre när det är normalt kaos.

Frukost härom dagen:

Fried rice med stekt ägg med tillbehör i påse: 37 baht.

Till det blev det ett par flaskor nypressad juice: 20 baht per flaska:

Taxi- och tuktukmaffian har högsäsong nu. Utanför MBK och många hotell, Grand Palace och många andra platser står de och väntar ut godtrogna turister. MBK har öppet alla dagar på året. Jag träffade på sex aussies som blivit lurade utanför Grand Palace att det var stängt och blev tagna på en fin tur till skräddare, ädelstensbutiker med mera. Tips: Gå fram till entrén om någon säger att något är stängt.

När öppnar följande BTS-stationer på andra sidan floden? I år?

Är ingen stor fan av Sukhumvit soi 22. Det är mycket sunkiga tjejbarer redan i början av soien som inte lockar. 100 meter in på höger sida ligger dock ett litet torg med några restauranger som är rätt ok. En thai, en korean, en vegetarisk italienare bland annat.

En helt ny bar på torget är FFF. Liten uteservering med ett mörkt litet rum inomhus med cool barinredning och i stort sett bara ståplats med bra partymusik. Öppnade i december och det är tydligen bra drag från midnatt på helgerna i alla fall enligt källa. Kollade in stället tidigt en vardagskväll och då var det lugnt. Biran kostar 120 baht och uppåt.  Ska kollas in snart på en helgkväll!

Bangkok – never a dull moment!

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Nattliv, Områden, Restauranger and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Bangkok – Never a dull moment!

 1. Magnus says:

  Kan aven rekommendera gastropuben No Idea som ligger nagra meter langre ner pa soi 22.

  Bra mat, bra personal, bra priser, briljant namn. Det ar vart att ga dit bara for att kunna ha foljande konversation dagen efter:

  -Guys, what the hell happened last night?
  -No Idea

 2. bangkokinfo says:

  Magnus. Tack för tipset. Har varit där faktiskt. Blir snart inlägg om det. Hade ingen kamera med mig sist.

  Man kan skämta om haket the office på soi 33 också när nån undrar vart man är:
  - At the office!

  Dags för en fredagsbärs känns det som!

 3. Mats says:

  Hade tråkigt en dag och hakade på en tuktuk på resa med veten om vad som skulle kunna hända.. Det var kul att se hur spelet gick till, på ett ställe kom en välklädd man från Malaysia som berättade hur mycket man kunde tjäna på juveler att sälja i Sverige.. Gissa vart nästa stopp var.. En juvelbutik.. Jag skrattade gott. Tuk Tuk chauffören fick “bensin” o jag öl och en rundtur… Vet man vad man ger sig in på så kan det bli en rolig dag..

 4. Maya says:

  Jag kan också skriva under på att taxichaufförer, tuk-tukchaufförer och andra kring turistattraktioner säger att det är STÄNGT under Chinese New Year…

  Vi blev tillsagda (2010) utanför Grand Palace att det “endast var öppet för thailändare och kineser under Chinese New Year och att turister inte fick gå in”… Vi genomskådade killen på gatan (“som kände nån som kunde köra oss nån annanstans”) och när han blev för PÅ och irriterade oss till slut så drog vi därifrån. Det blev inget Grand Palace för oss då, jag har varit dit förut och ville visa det för min sambo men det blev ju inget av sist.

  Nu vet vi ju bättre och ger oss inte nästa gång. Kanske hinner vi se det iår om vi har tur, tror vi har för mycket önskemål på vår lista då vi är så många som åker denna gång så vi får se hur det blir. Om en vecka är vi på väg!

  Men det är bra att Ni informerar om detta att turister nekas komma fram och inte ska vara för godtrogna! Lita inte alltid på en leende thailändare ;)

  Sawadee!

 5. bangkokinfo says:

  Ja precis. Man behöver inte vara överdrivit försiktigt men det skadar heller inte att vara lite på sin vakt ibland. Speciellt vid turistattraktioner där skojarna flockas. Det som förvånar en mest är att samma spektakel har pågått i 30 år, eller mer, utan att myndigheterna lyckats få bort bedragarna. Då pratar vi ändå om en av landets mest välbesökta turistattraktioner..

Leave a Reply