Ärlige Somchai?

Nyligen lovades det att man ska ta i med hårdhandskarna mot enskilda och de ligor som lurar turister. Vi får väl se hur det blir med det? Tuktuk-nissarna, “cigg-polisen” och “ärlige Somchai” finns alla kvar runt Siam Square, MBK och Silom i alla fall. Jag kollade runt lite, och de dyker på turister som aldrig förr. Varför kör de inte thailändare i sina tuktuk’s? Varför hjälper inte “ärlige Somchai” thailändarna när de ser lite vilsna ut utanför MBK?

This entry was posted in Aktiviteter, Bangkok allmänt, Områden and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ärlige Somchai?

 1. annika says:

  Ja det ser jag verkligen fram emot…..fast ska jag vara ärlig så tror jag inte ett enda dugg på att det kommer att hända så mycket.
  På Sukhumvit mellan Robinson och soi 15….finns det en liten “ciggpolisstation” mindre än 2 meter från deras bord finns ett annat litet bord och på det lilla bordet finns det mesta att köpa….massagestavar, viagra, geleer etc
  jag kunde bara inte låta bli att stanna vid polisen när jag gick förbi. häromdagen….han stod precis vid….sexshoppen.
  - jag trodde sådant här var förbjudet i Thailand, sa jag
  polisen sa inget…..jag sa samma fråga på på thai
  - det vet jag inget om, sa han
  Den engelska killen som de plockat in för att ha slängt en fimp i en gatubrunn och därför skulle böta 2000 baht….ringde bara sin thailänska flickvän som var släkt med någon höjdar polis och så var den saken ur världen.
  Undrar hur det gått med barnporrnografin, förresten???
  Man ser det man vill se!!!

 2. bangkokinfo says:

  Hej Annika,
  Tack för lång och tänkvärd kommentar. Som vanligt. Man slutar aldrig förvånas. “Ciggpolisen” utanför MBK är lika rutten den. 2000 baht för fimpad cigg är ju löjeväckande med tanke på hur det skräpas ner överallt på andra sätt.

  Och all försäljning av porr på gatan är ju verkligen en skamfläck. Barnporr finns säkerligen att få tag på om man vill det.

Leave a Reply