Äntligen helg

Så äntligen var veckan över och helgen kan börja. Den olidliga hetta har gjort att man vistats ute så lite som möjligt. Bilden nedan, som cirkulerar på socialanätverk, illustrera temperaturen ganska bra :)

bkk_sun

Körde en lunchbuffe på Red Owen i hotellet Sofitel-So. Som på många andra fin-bufféer så fans det thailändska, japanska och italienska köket representerade bland annat. Även ett bra utbud på importerade ostar samt lite seafood och trevlig liten desertdisk med god hemmagjord glass.

Som väntat ett proffsigt upplägg och bra service. Här liksom på andra stora hotell, har man numera även en del västerländsk personal som cirkulerar omkring och gör allt möjligt. Många av de jobben (som servering exempelvis) får normalt sätt inte utföras av icke-thai. Men vet att man undgår det hela genom att vissa av personalen samtidigt pluggar hotellrelaterade ämen på universitet i Bangkok, och att man då kallar det hela för “praktik”.

Buffen kostar 900b ++. En kaffe på gick på runt 200b vilket gjorde att notan landade på över 1300b för min del. Bra mat och atmosfär men kanske lite i övre laget för denna typen av lunchbuffe.

sofitel-so

Var sen hos min gatuskräddare och hämtade lite kläder hon fixat. Sydde in ett par jeans och la upp två par skjortor till priset av 150b. Som vanligt med perfekt resultat. Gatuskräddare hittar man lite var stans i Bangkok. Dock är alla inte lika bra men fråga runt lite där ni bor så hittar ni snart rätt.

I kväll är det trancefest för den som är intresserad:

Trance

 

Bangkok Post presenterar här kandidaterna i Miss Thailand Bikini 2013. Finalen hålls i Bangkok nu den 10 april.

Bangkok Bangkok har laddat upp med hela 45 miljarder baht i kontanter som folk beräknas ta ut och spendera under Songkran.

Enligt beslut ska man framöver köpa in över 3000 nya bussar till Bangkoks kollektivtrafik. Vi får väl se hur länge det tar innan dem levereras..

Soppan runt den i Thailand mordmisstänkte 18-årige svensk-iraniern fortsätter. Läs mer i aftonbladet.

Nu blir det ut och springa lite sen utgång senare ikväll..

 

This entry was posted in Bangkok allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply