Airport Link – senaste nytt

Airport Link – Senaste nytt.
Läser i thaispråkiga Manager och Matichon att Airport Links ansvariga, State Railways of Thailand, lovar att öppna tågtrafiken reguljärt den 23 augusti. Då ska nämligen biljettsystemet funka. Biljettpriser startar på 15 baht.
Expresståget till Suvarnaphumi kostar 100 baht enkel mot tidigare aviserade 150 baht, beroende på att incheckningen vid City Air Terminal, CAT, inte kan starta 23 augusti, pga teknikstrul…TIT?
Men i oktober ska även tågincheckningen funka från CAT. Då går prislappen upp till 150 baht för enkel resa. Mellan 1 och 25 juni har exakt 103 052 personer provåkt gratis med tåget, testerna har pågått 07-10 och 16-19 måndag till fredag. Tidningarna har inte tryckt tidtabell så vi vet ännu inte hur ofta expresståget går.

Suda
Igår var jag på middag på Suda. Ett klassiskt hak som gillas och till och med avgudas av många. Jag tycker maten alltid varit prisvärd och god. Men servicen har under några år varit så där för att vara snäll, ibland har man fått vänta allt för länge på maten även i thaimått mätt. Men de har ryckt upp sig. De senaste gångerna har det funkar bra. På bordet hade vi bland annat kycklingvingar, ris, sallad, pak bong fai daeng. Till det dracks det av vissa Sang Som Soda, andra cola. Totalt 600 baht helt ok.

Los Cabos
Efter middagen tog vi en margerita rakt över gatan på relativt nyöppnade Los Cabos. Ett amerikansk mexikanskt ställe. Drinkarna helt ok, Mango margerita var kanon. Restaurangen ligger i den byggnad som en gång inhyste franska ambassaden. Väldigt vackert hus i sig. Hoppas Bangkok förstår detta så några hus bevaras.

4th of July
Snart är det dags för jänkarnas nationaldag. Flera olika parties på gång. Detta är ett av dem. Vi återkommer med mer tips i veckan.

Några bilder från igår:

This entry was posted in Restauranger, Transport and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply